Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Кикинда

Субота, 13. октобар 2007.

Пета седница Одбора за међунационалне односе

Одбор за међунационалне односе одржао је Пету седницу 13. октобра, у згради Скупштине општине Кикинда.


Одбор за међунационалне односе одржао је Пету седницу 13. октобра, у згради Скупштине општине Кикинда. Седници је председавао председник Одбора, Ана Томанова-Маканова.

Са стањем међунационалних односа у општини Кикинда, народне посланике упознали су председник Општинског одбора за међунационалне односе СО Кикинда Томо Лакатош, координатор за питања националних мањина Јасмина Дудаш, председник КУД ''Egysé’’ Ласло Киш, уредник ромске редакције ''Радио Кикинда'' Бранислав Јовичић и председник Удружења Немаца Александар Конечни.

Кикинда спада у групу већих војвођанских градова и по попису из 2002. године у њој живи 76 одсто Срба, 12,85 одсто Мађара, 2,33 одсто Рома, а остале национлне мањине заступљене су са мање од 1 одсто. У медијима се емитује програм на српском, мађарском и ромском језику. Кикинда је 2002. године добила награду као најтолерантнији град, што је био повод да се у Кикинди организује Дан толеранције, сваког 20. маја и Општина ће настојати да читава манифестација прерасте у традиционално дружење свих грађана Кикинде, као и да Кикинда постане град толеранције. 2004. године у Кикинди је отворена и Канцеларија за питања националних мањина, која је отворена за све грађане. Након излагања, присутни су се сложили да у Кикинди нема етничких несугласица.

Присутне је поздравио и Генерални конзул Републике Мађарске, Нађ Ференц који је позвао присутне да посете конзулат у Суботици. Председник Општине Кикинда, Бранислав Блажић поздравио је присутне.

У наставку седнице, чланови Одбора једногласно су изабрали чланове Пододбора за разматрање питања у вези са унапређењем положаја Рома и имплементацијом Декаде Рома, које су предложиле посланичке групе, а то су Донка Бановић, Јелена Марковић, Милетић Михајловић, Јарослав Хребик, Весна Пешић, Јован Дамјановић, Александар Мартон и Срђан Шајн. Заказана је седница за 16. октобар 2007. године у 10:30 часова на којој ће бити изабран председник Пододбора.

Поводом захтева националних савета за повећање финансијске подршке, Одбор је затражио да сви национални савети доставе Одбору извештаје о утрошеним средствима за девет месеци 2007. године, финансијски план до краја 2007. године, као и предлог буџетских средства за 2008. годину, како би Одбор могао да процени да ли је потребно издвојити додатна средства.

Кикинда: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 15. новембар 2019. 24. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Панчево Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 6. новембар 2017. 13. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Суботица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 10. децембар 2015. 38. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Нови Сад Има фотографија
Петак, 27. новембар 2015. 36. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Зрењанин
Петак, 19. јун 2015. 33. седница Одборa за људска и мањинска права и равноправност полова Димитровград
Четвртак, 23. април 2015. 26. седницa Oдбора за људска и мањинска права и равноправност полова Сјеница
Уторак, 18. новембар 2014. 15. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Врњачка Бања Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 20. септембар 2010. Двадесет шеста седница Одбора за равноправност полова Житиште Има фотографија
Понедељак, 28. септембар 2009. Тринаеста седница Одбора за равноправност полова Ниш

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.