Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Штрпце

Четвртак, 2. јул 2009.

Шеснаеста седница Одбора за Kосово и Метохију

Одбор за Косово и Метохију одржао је 1. и 2. јула Шеснаесту седницу у Штрпцу, АП Косово и Метохија. Пошто је седници присуствовало седам чланова Одбора, није постојао кворум за одлучивање, па је седница одржана без утврђивања дневног реда.


Одбор за Косово и Метохију одржао је 1. и 2. јула Шеснаесту седницу у Штрпцу, АП Косово и Метохија.

Пошто је седници присуствовало седам чланова Одбора, није постојао кворум за одлучивање, па је седница одржана без утврђивања дневног реда.

За ову седницу било је предвиђено да се размотри Стратегија одрживог опстанка и повратка на Косово и Метохију, коју је предложила Влада Републике Србије. Председник Одбора обавестио је да се позиву за седницу нису одазвали представници Владе, као предлагачи Стратегије.

У току дискусије представници Скупштине Заједница општина АП Косово и Метохија, председник општине Штрпце и привредни представници АП Косово и Метохија, који су присуствовали седници, поставили су више питања народним посланицима. Питања су се односила на процену стања безбедности на КиМ након почетка функционисања Мисије ЕУЛЕКС, решавање статуса лица која су напустила тзв. Косовску полицијску службу након једностраног проглашења Косова, на снадбевање електричном енергијом Срба који живе у енклавама, на приватизацију Туристичког центра Брезовица, недовољна финансијска улагања у привредни потенцијал у свим енклавама, спречавање „дивље“ градње албанских кућа на српском земљишту, излазак на локалне изборе 15. новембра 2009. године које је расписала тзв. Влада Републике Косово и решавање незапослености на територији АП Косово и Метохија.

Председник Одбора прихватио је позив начелника призренског округа да се следећа седница Одбора одржи у Ораховцу.

Чланови Одбора су 2. јула посетили општину Штрпце, где их је Звонко Михајловић, председник општине, упознао са актуелном привредном и политичком ситуацијом. Истакао је да се општина Штрпце, као и остале енклаве на КиМ, налази у тешком и неизвесном положају.

Седници је председавао председник Одбора, Љубомир Краговић.

Штрпце: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Понедељак, 18. април 2011. Двадесет осма седница Одбора за Kосово и Метохију Косовска Митровица
Уторак, 14. април 2009. Дванаеста седница Одбора за Kосово и Метохију Косовска Митровица
Уторак, 17. фебруар 2009. Девета седница Одбора за Косово и Метохију Звечан
Четвртак, 1. новембар 2007. Пета седница Одбора за Косово и Метохију Коридор 10, Грделичка клисура Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.