Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Косовска Митровица

Понедељак, 18. април 2011.

Двадесет осма седница Одбора за Kосово и Метохију

Одбор за Косово и Метохију одржао је седницу, која је почела 11. априла у Београду, а настављена 18. априла у згради Ректората у Косовској Митровици.



 На дневном реду је било разматрање представке број 10 07 505/11, коју су Одбору 1. фебруара 2011. године доставили професори Факултета техничких наука у Косовској Митровици, Универзитета Приштини.

Након разматрања представке, Одбор је једногласно закључио, да се, сходно тренутно друштвено-политичкој ситуацији, позивају сви професори Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, на јединство и самопрегор у односу према држави и самим студентима.

Професори Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици су интелектуална елита српског народа на Косову и Метохији, па с тим у вези, позивамо их да у складу са том чињеницом учине све како би оснажили положај Универзитета, како у систему просвете Републике Србије, тако и међу грађанима који у овом Универзитету виде основ државности и бивствовања Републике Србије на Косову и Метохији.

Одбор за Косово и Метохију сматра да надлежни државни органи, у складу са својим надлежностима, морају у најкраћем могућем року, да провере све наводе и својим деловањем утврде законитост и исправност навода, како би се утврдила истинитост свих сумњи и оптужби.

С тим у вези, Одбор за Косово и Метохију очекује од надлежних државних органа да у најкраћем могућем року информишу о резултатима и сазнањима до којих су дошли а везано за достављени закључак.

Седници је председавао председник Одбора Љубомир Краговић.

Косовска Митровица: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Четвртак, 2. јул 2009. Шеснаеста седница Одбора за Kосово и Метохију Штрпце
Уторак, 14. април 2009. Дванаеста седница Одбора за Kосово и Метохију Косовска Митровица
Уторак, 17. фебруар 2009. Девета седница Одбора за Косово и Метохију Звечан
Четвртак, 1. новембар 2007. Пета седница Одбора за Косово и Метохију Коридор 10, Грделичка клисура Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.