Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Svrljig

Понедељак, 12. фебруар 2018.

21. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

На седници од 12. фебруара, која је одржана ван седишта, у Скупштини општине Сврљиг, чланови Одбора размотрили су jедину тачку дневног реда: дуално образовање - „практично“ за сваког.


12. фебруар 2018. 21. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

12. фебруар 2018. 21. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

На седници је речено да је главни изазов са којим се сусрећу мале општине пад наталитета, а који за последицу има затварање школиских и образованих установа, недостатак стручног особља за рад у фирмама и затварање фабрика. Циљ локалних самоуправа је да се Закон о дуалном образовању практично примени и да се родитељи и деца упознају са користима које је овај закон донео.

На седници, чланови Одбора су, заједно са представницима локалне самоуправе, директорима образовних установа и привредницима, разговарали о изазовима са којима се сусрећу. Директорка средње школе у Сврљигу говорила је о увођењу нових образовних профила који би привукли ученике да остану да се школују у Сврљигу и да се одмах након завршетка школовања обезбеде радна места у локалним привредним компанијама. Говорило се и о стипендијама које би се давале истакнутим ученицима за подстицај дуалном школовању. Кроз дуално образовање ученици ће постићи практична знања неопходна за рад у струци и теоретска знања неопходна за даље жељено усавршавање у послу, речено је на седници.

Седници је председавао заменик председника Одбора проф. др Љубиша Стојмировић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора Милетић Михајловић, Ђорђе Косанић, Милан Кнежевић и народни посланик Милија Милетић.

Одбор је ову седницу одржао ван седишта Народне скупштине, у Сврљигу, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.


Видео (1)

Понедељак, 12. фебруар 2018. | 21. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво 12.02.2018.

Svrljig: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Четвртак, 28. септембар 2017. 16. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Bosilegrad Има фотографија Има видео снимака
Среда, 12. јул 2017. 12. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Crna Trava Има фотографија Има видео снимака
Петак, 4. новембар 2011. Шездесет четврта седница Одбора за науку и технолошки развој Backi Petrovac Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.