Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Чортановци

Петак, 18. јун 2021.

13. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

На седници Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације одржаној 18. јуна 2021. године, ван седишта Народне скупштине, у Чортановцима, чланови Одбора разматрали су информације о раду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за период октобaр-децембaр 2020. године и за период јануар-март 2021. године.


18. јун 2021. 13. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

18. јун 2021. 13. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

Информације о раду представио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Момировић је упознао чланове Одбора са законодавним и нормативним активностима у извештајном периоду. Информисао је Одбор са постојећим и планираним инфраструктурним пројектима у области друмског и железничког саобраћаја, као и са комуналним инфраструктурним пројектима.

Момировић је навео да се у овом тренутку се пројектује и гради свеукупно око 1000 километара ауто-пута и брзих саобраћајница у оквиру Програма Србија 2020-2025., напоменувши да изградња путева, пруга, аеродрома и метроа директно утиче на стопу раста БДП-а Србије. Указао је да је у првом кварталу ове године раст грађевине већи од 20 одсто и додао да грађевина у расту БДП од 1,2 одсто, учествује са две трећине.

Момировић је истакао да је у периоду од јануара до марта ове године, министарство издало 5543 аката за градњу, 3700 локацијских услова и 1276 употребних дозвола.

Након опсежног излагања министра Момировића, чланови Одбора су једногласно прихватили информације о раду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за период октобaр-децембaр 2020. године и за период јануар-март 2021. године.

Седници је присуствовала и помоћник министра Анита Димоски, директор Инфраструктуре железнице Србије Небојша Шурлан и специјални саветник министра Милош Адамовић.

По завршетку седнице, чланови Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем са сарадницима, обишли су градилиште (руски део деонице) у делу јужни портал улазни тунел, северни портал излаз из тунела и радове на вијадукту у Чортановцима на 59. километру. У наставку, обишли су радове на кинеској деоници пруге на 23. километру 762. метру, као и станицу на Новом Београду.

Седници је председавала председница Одбора Катарина Ракић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Снежана Петровић, Рајка Матовић, Невенка Костадинова, Бојан Торбица, Никола Војиновић, Горан Пекарски, Наташа Јовановић, Даниел Ђивановић и Славенк Унковић.


Видео (1)

Петак, 18. јун 2021. | 13. седницa Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације 18.06.2021.

Чортановци: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Среда, 18. октобар 2017. 21. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Коридор 10, Грделичка клисура Има фотографија Има видео снимака
Среда, 21. септембар 2016. Друга седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Београд Има фотографија Има видео снимака
Субота, 27. јул 2013. 21. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Аранђеловац

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.