Делегација у Интерпарламентарној скупштини православља

Међупарламентарно тело, основано на иницијативу грчког парламента 1993. са циљевима: уочавање и вредновање промена које се дешавају у Европи, унапређење и јачање улоге православља као важног политичког, културног и духовног ентитета, превладавање екстремних националних и религијских разлика, заштита националних и верских мањина, јачање мултилатералне сарадње на парламентарном нивоу, сарадња и размена искустава међу парламентима и парламентарцима.

Генерална скупштина заседа једном годишње, у јуну месецу.

Наша земља је пуноправни члан од 1995. године.

Више информација о организацији на: www.eiao.org

Aктивности

 • Шеф сталне делегације Народне скупштине у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић учествовао је на међународној конференцији „Други светски рат - хришћанско становиште: седамдесет година касније“ 8. октобра 2015. године у Диселдорфу.

 • Шеф Сталне делегације Народне скупштине у ИСП Александар Чотрић учествовао је 23. априла 2015. године, на заседању Међународног секретаријата ИСП које је одржано у Јеревану, Јерменија.

 • Стална делегација Народне скупштине у ИСП учествовала је на заједничком заседању Комисија ИСП за образовање и за културу, под називом „Образовање и култура као основа православне традиције", које је 6. априла 2015. године одржано у Тбилисију, Грузија. Делегацију су чинили Александар Чотрић, шеф делегације Народне скупштине у ИСП и председник Комисије за културу ИСП и проф. др Милета Поскурица, члан делегације Народне скупштине и члан Комисије за образовање ИСП.

 • Шеф делегације Народне скупштине у ИСП Александар Чотрић учествовао је на Међународној конференцији на тему: „Достојанство, слобода и права човека: хришћанска димензија“, која се одржала у Љубљани, Република Словенија, од 9. до 12. фебруара 2015. године.

 • Стална делегација Народне скупштине Републике Србије у ИСП учествовала је на 21. годишњем Генералном заседању ИСП, од 26. до 30. јуна 2014. године у Москви, Руска Федерација.
  Главна тема заседања била је „Парламентарна демократија – хришћанство – православље: вредности и значења“. Током заседања, шеф сталне делегације Народне скупштине у ИСП Александар Чотрић изабран је за председника Одбора за културу ИСП.
  Делегацију су чинили Александар Чотрић, шеф делегације и проф. др Милета Поскурица, члан делегације.

 • IX сазив – АКТИВНОСТИ

 • VIII сазив – АКТИВНОСТИ

Списак народних посланика

Име и презиме народног посланика Политичка странка Место Годиште
ЧОТРИЋ АЛЕКСАНДАР
шеф Делегације
СПО Београд 1966.
ПОСКУРИЦА МИЛЕТА
члан Делегације
СНС Крагујевац 1954.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
субота, 13. август
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја

Будите у току