19. јул 2021. Председник Народне скупштине и амбасадор Републике Италије у Републици Србији

19. јул 2021. Председник Народне скупштине и амбасадор Републике Италије у Републици Србији

Понедељак, 19. јул 2021.

Састанак председника Народне скупштине Ивице Дачића са амбасадором Италије у Србији Карлом Ло Кашом

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас амбасадора Републике Италије у Републици Србији Карла Ло Каша.


Током састанка разговарано је о билатералној сарадњи и могућностима даљег унапређења односа између Италије и Србије, који су на веома високом нивоу. Саговорници су се сложили да ће предстојећа посета председника Народне скупштине Ивице Дачића Риму, 21-22. јула 2021. године, као и сусрети са председником Дома посланика Робертом Фиком и председницом Сената Маријом Елизабетом Казелати дати значајан подстицај јачању сарадње између парламената две земље.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић упознао је саговорника са тренутним активностима Народне скупштине у области уставних промена.

На интересовање амбасадора Ло Каша, председник Народне скупштине Ивица Дачић информисао је о међустраначком дијалогу, пленарном састанку који је одржан 9-10. јула 2021. године уз учешће представника Европског парламента, као и о дијалогу који се у Народној скупштини води са политичким партијама које не желе учешће странаца.


Видео (1)

Понедељак, 19. јул 2021. | састанак председника Народне скупштине Ивице Дачића са амбасадором Италије у Србији Карлом Ло Кашом 19.07.2021.