Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Кикинда

Субота, 13. октобар 2007.

Peta sednica Odbora za međunacionalne odnose

Odbor za međunacionalne odnose održao je Petu sednicu 13. oktobra, u zgradi Skupštine opštine Kikinda.


Odbor za međunacionalne odnose održao je Petu sednicu 13. oktobra, u zgradi Skupštine opštine Kikinda. Sednici je predsedavao predsednik Odbora, Ana Tomanova-Makanova.

Sa stanjem međunacionalnih odnosa u opštini Kikinda, narodne poslanike upoznali su predsednik Opštinskog odbora za međunacionalne odnose SO Kikinda Tomo Lakatoš, koordinator za pitanja nacionalnih manjina Jasmina Dudaš, predsednik KUD ''Egysé’’ Laslo Kiš, urednik romske redakcije ''Radio Kikinda'' Branislav Jovičić i predsednik Udruženja Nemaca Aleksandar Konečni.

Kikinda spada u grupu većih vojvođanskih gradova i po popisu iz 2002. godine u njoj živi 76 odsto Srba, 12,85 odsto Mađara, 2,33 odsto Roma, a ostale nacionlne manjine zastupljene su sa manje od 1 odsto. U medijima se emituje program na srpskom, mađarskom i romskom jeziku. Kikinda je 2002. godine dobila nagradu kao najtolerantniji grad, što je bio povod da se u Kikindi organizuje Dan tolerancije, svakog 20. maja i Opština će nastojati da čitava manifestacija preraste u tradicionalno druženje svih građana Kikinde, kao i da Kikinda postane grad tolerancije. 2004. godine u Kikindi je otvorena i Kancelarija za pitanja nacionalnih manjina, koja je otvorena za sve građane. Nakon izlaganja, prisutni su se složili da u Kikindi nema etničkih nesuglasica.

Prisutne je pozdravio i Generalni konzul Republike Mađarske, Nađ Ferenc koji je pozvao prisutne da posete konzulat u Subotici. Predsednik Opštine Kikinda, Branislav Blažić pozdravio je prisutne.

U nastavku sednice, članovi Odbora jednoglasno su izabrali članove Pododbora za razmatranje pitanja u vezi sa unapređenjem položaja Roma i implementacijom Dekade Roma, koje su predložile poslaničke grupe, a to su Donka Banović, Jelena Marković, Miletić Mihajlović, Jaroslav Hrebik, Vesna Pešić, Jovan Damjanović, Aleksandar Marton i Srđan Šajn. Zakazana je sednica za 16. oktobar 2007. godine u 10:30 časova na kojoj će biti izabran predsednik Pododbora.

Povodom zahteva nacionalnih saveta za povećanje finansijske podrške, Odbor je zatražio da svi nacionalni saveti dostave Odboru izveštaje o utrošenim sredstvima za devet meseci 2007. godine, finansijski plan do kraja 2007. godine, kao i predlog budžetskih sredstva za 2008. godinu, kako bi Odbor mogao da proceni da li je potrebno izdvojiti dodatna sredstva.

Кикинда: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 15. новембар 2019. 24. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Панчево Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 6. новембар 2017. 13. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Суботица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 10. децембар 2015. 38. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Нови Сад Има фотографија
Петак, 27. новембар 2015. 36. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Зрењанин
Петак, 19. јун 2015. 33. седница Одборa за људска и мањинска права и равноправност полова Димитровград
Четвртак, 23. април 2015. 26. седницa Oдбора за људска и мањинска права и равноправност полова Сјеница
Уторак, 18. новембар 2014. 15. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Врњачка Бања Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 20. септембар 2010. Двадесет шеста седница Одбора за равноправност полова Житиште Има фотографија
Понедељак, 28. септембар 2009. Тринаеста седница Одбора за равноправност полова Ниш
Субота, 13. октобар 2007. Пета седница Одбора за међунационалне односе Кикинда Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.