Народна скупштина

 • Понедељак, 22. март 2021.

  Одржано јавно слушање о пречишћавању вода и улози локалних самоуправа

  Јавно слушање на тему: „Пречишћавање вода и улога локалних самоуправа“, у организацији Одбора за заштиту животне средине, одржало се данас у Народној скупштини.

 • Понедељак, 22. март 2021.

  26. седница Одбора уставна питања и законодавство

  На седници Одбора одржаној 22. марта, чланови Одбора размотрили су, у начелу, Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму (Пројекат изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој, који је поднела Влада и Предлог закона о потврђивању Одлуке 1/2019 ЕСАА Заједничког комитета од 31. јула 2019. године којом се замењује Анекс I Мултилатералног споразума између Европске заједнице и њених држава чланица, Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Републике Бугарске, Републике Хрватске, Бивше Југословенске Републике Македоније, Републике Исланд, Републике Црне Горе, Краљевине Норвешке, Румуније, Републике Србије и Мисије привремене управе Уједињених нација на Косову (у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 10. јуна 1999) о успостављању Заједничког европског ваздухопловног подручја, који је поднела Влада.

 • Понедељак, 22. март 2021.

  Састанак председнице Посланичке групе пријатељства са Уједињеним Арапским Емиратима и амбасадора УАЕ

  Председница Посланичке групе пријатељства са УАЕ Јелена Жарић Ковачевић примила је данас, у Дому Народне скупштине амбасадора Уједињених Арапских Емирата Њ.Е. Мубрака Ал Дехерија са којим је разговарала о одличним свеукупним билатералним односима као и о актуелној епидемиолошкој ситуацији која је захватила цео свет.

 • Понедељак, 22. март 2021.

  Осма седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

  Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику одржао је 22. марта седницу, на којој је размотрена Информација о раду Министарства привреде за период октобар-децембар 2020. године.

 • Понедељак, 22. март 2021.

  Председник Ивица Дачић сазвао 23. састанак Колегијума Народне скупштине

  Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић сазвао је 23. састанак Колегијума Народне скупштине Дванаестог сазива за уторак, 23. март, са почетком у 9.00 часова.

 • Петак, 19. март 2021.

  Дачић на састанку сталног комитета ПССЕ

  Председник Народне скупштине Ивица Дачић учествовао је данас, у својству шефа Сталне делегације Републике Србије при Парламентарној скупштини Савета Европе, на састанку Сталног комитета Парламентарне скупштине Савета Европе.

 • Петак, 19. март 2021.

  Онлајн конференција „Будућност односа САД и Србије“

  Оснивач Конгреса српско-америчког пријатељства и народни посланик проф. др Владимир Маринковић, присуствовао је онлајн конференцији са специјалним Америчким представником за Западни Балкан, Метју Палмером, на тему „Будућност односа САД и Србије“. Маринковић је изјавио је да је задовољан, како је рекао, сада већ чврстим пријатељством Србије и САД, али да простора за развој и даље има.

 • Петак, 19. март 2021.

  Проф. др Владимир Маринковић и амбасадор Израела разговарали о значају унапређења економске сарадње и подршци масовној имунизацији

  Председник Посланичке групе пријатељства са Израелом проф. др Владимир Марковић састао се, у Дому Народне скупштине, са амбасадором Државе Израел у Србији Њ.Е. Јахелом Виланом.

 • Четвртак, 18. март 2021.

  Учешће председника Народне скупштине Ивице Дачића на видео седници Сталног комитета ПС СЕ

  Обавештавамо вас да ће председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић, учествовати на видео седници Сталног комитета Парламентарне скупштине Савета Европе, у петак 19. марта 2021. године, са почетком у 10.00 часова.

 • Четвртак, 18. март 2021.

  Шеста седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

  На седници, одржаној 18. марта 2021. године, чланови Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације разматрали су Предлог закона о потврђивању Одлуке 1/2019 ЕСАА Заједничког комитета од 31. јула 2019. године којом се замењује Анекс I Мултилатералног споразума између Европске заједнице и њених држава чланица, Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Републике Бугарске, Републике Хрватске, Бивше Југословенске Републике Македоније, Републике Исланд, Републике Црне Горе, Краљевине Норвешке, Румуније, Републике Србије и Мисије привремене управе Уједињених нација на Косову (у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 10. јуна 1999) о успостављању Заједничког европског ваздухопловног подручја, који је поднела Влада.

 • Четвртак, 18. март 2021.

  25. седница Одбора за уставна питања и законодавство

  На седници Одбора за уставна питања и законодавство, одржаној 18. марта 2021. године, размотрен је Предлог закона о климатским променама, који је поднела Влада, у појединостима.

 • Четвртак, 18. март 2021.

  Изјава потпредседника Народне скупштине Републике Србије и председника Парламентарне групе пријатељства са Државом Катар академика Муамера Зукорлића

  Потпредседник Народне скупштине Републике Србије академик Муамер Зукорлић, у својству председника Парламентарне групе пријатељства са Државом Катар, поводом расписивања првих парламентарних избора у тој земљи, заказаних за октобар 2021. године, изјавио је да поздравља храброст коју је, кроз чин расписивања избора, показао Њ.В. Емир Државе Катар.

 • Четвртак, 18. март 2021.

  24. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

  На седници, одржаној 18. марта 2021. године, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава размотрили су Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму (Пројекат изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој, који је поднела Влада.

 • Четвртак, 18. март 2021.

  Шеста седница Одбора за заштиту животне средине

  На седници Одбора за заштиту животне средине, одржаној 18. марта 2021. године, размотрен је Предлог закона о климатским променама, у појединостима.

 • Среда, 17. март 2021.

  Судије положиле заклетву пред председником Народне скупштине Ивицом Дачићем

  Судије које су први пут изабране на судијску функцију, на Првој седници Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години, одржаној 4. марта 2021. године, положили су данас заклетву у Народној скупштини, пред председником Народне скупштине Ивицом Дачићем.

 • Среда, 17. март 2021.

  ПГП са САД и амерички амбасадор Годфри разговарали о унапређењу сарадње две земље

  Председник и чланови Посланичке групе пријатељства са Сједињеним Америчким Државама и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Републици Србији Ентони Годфри, разговарали су о односима и могућности интензивирања односа између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава.

 • Среда, 17. март 2021.

  Сусрет председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво са шефом Мисије Савета Европе у Србији

  Председник Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво академик Муамер Зукорлић, разговарао је у Народној скупштини са шефом Мисије Савета Европе у Србији Тобијасом Флесенкемпером, о плановима и приоритетима рада Одбора и могућностима за даљу сарадњу.

 • Среда, 17. март 2021.

  23. седница Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

  На седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, одржаној 17. марта 2021. године, размотрена је Одлука Републичке изборне комисије о додели мандата народном посланику ради попуне упражњеног посланичког места у Народној скупштини.

 • Среда, 17. март 2021.

  Девета седницa Oдбора за културу и информисање

  На седници Одбора за културу и информисање, одржаној 17. марта 2021. године, чланови Одбора размотрили су Информацију о раду Министарства културе и информисања за период новембар 2020 - јануар 2021. године.

 • Уторак, 16. март 2021.

  Tелеграм саучешћа Ивице Дачића поводом смрти Дејана Ковачевића

  Председник Народне скупштине Републике Србије и Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Дејанa Kовачевића.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Будите у току