Делегација у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње

Помаже економску, трговинску, политичку и друштвену сарадњу међу државама усвајањем аката који дају правну основу за сарадњу на министарском нивоу; има за циљеве очување парламентарне демократије; остварује сарадњу са органима ЦЕС-а и сарадњу са регионалним органима.

Пленарна заседања се одржавају два пута годишње у земљи председавајућег, а и између пленарних заседања одржавају се састанци радних тела у земљама чланицама.

Наша земља је пуноправни члан од 2004. године.

Више информација о организацији на: www.pabsec.org

Aктивности

  • Потпредседник Народне скупштине и потпредседник Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње Игор Бечић учествовао је на 46. састанку Одбора ПС ЦЕС за културна, образовна и друштвена питања који је одржан у Истанбулу 11. маја 2016. године.

  • Стална делегација Народне скупштине у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње учествовала је на 46. Пленарном заседању ове организације, одржаном у Букурешту, од 25. до 27. новембра 2015. године. Члан делегације Народне скупштине Катарина Ракић изабрана је за известиоца Одбора за економска, трговинска, технолошка и пита животне средине. Током заседања, прихваћен је и Акциони план за 2016. годину, којим је предвиђено да у оквиру српског председавања Организацијом за Црноморску економску сарадњу и Парламентарном скупштином ЦЕС, Народна скупштина буде домаћин 48. Генералне скупштине ПС ЦЕС у Београду, од 29. новембра до 1. децембра 2016. године. Делегацију Народне скупштине је предводио шеф делегације мр Игор Бечић и чланови делегације Катарина Ракић и Милетић Михајловић.

  • Члан сталне делегације Народне скупштине у ПС ЦЕС Золтан Пек учествовао на заједничком састанку ЦЕС одбора високих функционера и сталног одбора ПС ЦЕС и на Другом састанку Радне групе ПС ЦЕС за Пословник, 5. новембра 2015. године у Истанбулу, Турска.

  • На позив председника Народне скупштине Републике Азербејџан и генералног секретара Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, потпредседник Народне скупштине и потпредседник Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње мр Игор Бечић учествовао је у посматрачкој мисији државних избора у Азербејџану, одржаних 1. новембра 2015. године.

  • Члан сталне делегације Народне скупштине Золтан Пек учествовао на 45. састанку Одбора за културна, образовна и социјална питања у ПС ЦЕС, у Тирани, 19 - 20. октобра 2015. године.

  • Стална делегација Народне скупштине у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње учествовала је на 46. састанку Одбора за правна и политичка питања и Одбора за економска, трговинска, технолошка и еколошка питања Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, у Варни, 5. и 6. октобра 2015. године. Народна посланица Катарина Ракић изабрана је за Известиоца на следећем састанку Одбора за економска, трговинска, технолошка и еколошка питања који ће се одржати у Јеревану у марту 2016. године. Делегацију Народне скупштине предводио је шеф сталне делегације, потпредседник Народне скупштине и потпредседник Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње мр Игор Бечић, а у делегацији је била и члан делегације народна посланица Катарина Ракић.

  • Потпредседник Народне скупштине Игор Бечић, шеф сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње, изабран је на 45. пролећном заседању Генералне скупштине ПС ЦЕС, одржаном у Кишињеву, Република Молдавија, од 8. до 10. јуна 2015. године, за једног од потпредседника ове организације. Делегацију Народне скупштине чинили су још и чланови Золтан Пек, Милетић Михајловић и Бојан Костреш.

  • Члан делегације Народне скупштине у ПС ЦЕС и члан Одбора за културна, образовна и социјална питања ПС ЦЕС Золтан Пек, учествовао је на 44. састанку Одбора, у Ордуу, Турска, 1. и 2. априла 2015. године. Тема састанка је била: „Улога спорта у унапређењу раста, запошљавања и социјалне кохезије у ЦЕС региону“, а известилац је био Золтан Пек.

  • Одбор за економска, трговинска, технолошка и еколошка питања ПС ЦЕС одржао је 16. марта 2015. године 44. састанак, чији је домаћин била Народна скупштина. Том приликом, за потпредседника Одбора изабран је потпредседник Народне скупштине и члан делегације Народне скупштине у ПС ЦЕС Верољуб Арсић.

  • Потпредседник Народне скупштине Републике Србије и шеф сталне делегације Народне скупштине у ПС ЦЕС Игор Бечић, учествовао је на састанку Радне групе за Пословник ПС ЦЕС у Истанбулу, Турска, од 1. до 3. марта 2015. године.

  • Стална делегација Народне скупштине у ПС ЦЕС учествовала је на 44. Пленарном заседању ПС ЦЕС, у Атини, од 8. до 10. децембра 2014. године.
    Делегацију су чинили шеф делегације мр Игор Бечић и чланови делегације Верољуб Арсић, Катарина Ракић и Золтан Пек.

  • Члан сталне делегације Народне скупштине у ПС ЦЕС Золтан Пек учестовао је на пролећном заседању ове организације, од 12. до 14. маја 2014. године, у Атини, Грчка.

  • IX сазив – АКТИВНОСТИ

  • VIII сазив – АКТИВНОСТИ

Списак народних посланика

Име и презиме народног посланика Политичка странка на чији предлог је изабран/а Место Годиште
БЕЧИЋ мр ИГОР
шеф Делегације
СНС Нови Сад 1971.
АРСИЋ ВЕРОЉУБ
члан Делегације
- Пожаревац 1969.
КОСТРЕШ БОЈАН
члан Делегације
- Зрењанин 1974.
МИХАЈЛОВИЋ МИЛЕТИЋ
члан Делегације
СПС Петровац на Млави 1951.
ПЕК ЗОЛТАН
члан Делегације
СВМ-VMSZ Сента 1962.
РАКИЋ КАТАРИНА
члан Делегације
СНС Београд 1979.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
петак, 19. април

Цео календар догађаја

Будите у току