Делегација у Парламентарној скупштини Медитерана

Проистекла је из серије конференција о безбедности и сарадњи у Медитерану, у организацији Интер-парламентарне уније, почевши од 1991. године, када је организована прва од четири конференције на ту тему. Циљ процеса је био да развије свеобухватну регионалну политику, културни дијалог, партнерство, уравнотежени раст, подстичући укључивање свих земаља из региона, како на међупарламентарном, тако и на међувладином нивоу. Процес сарадње који је прерастао у парламентарну скупштину допринео је смањењу тензија у региону и унапређењу сарадње.

Пленарно заседање Скупштине одржава се једном годишње, а једном годишње заседају и три стална одбора.

Наша земља је пуноправни члан од оснивања, 2006. године.

Више информација о организацији на: www.pam.int

Aктивности

  • Стална делегација Народне скупштине учествовала на 10. јубиларном пленарном заседању Парламентарне скупштине Медитерана, која се одржала 18. и 19. фебруара 2016. године у Тирани, Република Албанија. Делегација Народне скупштине била је у саставу: шеф делегације Момо Чолаковић и чланови делегације Балша Божовић, Милан Новаковић и Александра Малетић.

  • Два члана делегације Народне скупштине Невена Стојановић и Балша Божовић, учествовали су на састанку Другог сталног одбора ПСМ за сарадњу у области економије, друштва и животне средине, који је био посвећен теми „Управљање отпадом и безбедност хране“ одржаног у Милану, Италија, 11-12. јуна 2015. године.

  • Стална делегација Народне скупштине у Парламентарној скупштини Медитерана (ПСМ) учествовала је на Трећем сталном одбору ове организације, који је одржан у Рабату, Краљевина Мароко, 14. и 15. маја 2015. године. Дводневни састанак, коме су присуствовале заменице чланова сталне делегације Невена Стојановић и Александра Малетић, био је посвећен теми „Заштита културне баштине у време рата“. Стална делегација Народне скупштине предложила је формирање Сталног међународног експертског комитета за надзирање заштите и обнове културног наслеђа на Косову и Метохији, што би подразумевало заштиту и обнову религијског, историјског и културног наслеђа свих народа на Косову и Метохији.

  • Стална делегација Народне скупштине у ПСМ учествовала је на 9. Пленарном заседању ове организације, које се одржало од 2. до 4. фебруара 2015. године у Кнежевини Монако.
    Делегацију су чинили Невена Стојановић, у својству шефа делегације и чланови делегације Нинослав Гирић, Саша Максимовић, Душан Ступар и Балша Божовић.

  • Заменик шефа делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Медитерана Невена Стојановић, учествовала је на састанку Бироа ПСМ, који је одржан у Сенату Републике Италије у Риму, 10. новембра 2014. године.

  • IX сазив – АКТИВНОСТИ

  • VIII сазив – АКТИВНОСТИ

Списак народних посланика

Име и презиме народног посланика Политичка странка на чији предлог је изабран/а Место Годиште
ЧОЛАКОВИЋ МОМО
шеф Делегације
ПУПС Нови Сад 1940.
БОЖОВИЋ БАЛША
члан Делегације
ДС Београд 1983.
ГИРИЋ Др НИНОСЛАВ
члан Делегације
СНС Лесковац 1955.
ИМАМОВИЋ ЕНИС
заменик члана Делегације
СДА Санџака Нови Пазар 1984.
МАКСИМОВИЋ САША
члан Делегације
СНС Нови Бечеј 1976.
МАЛЕТИЋ АЛЕКСАНДРА
заменик члана Делегације
СНС Нови Сад 1982.
НОВАКОВИЋ МИЛАН
заменик члана Делегације
СНС Нови Сад 1963.
ПАУЉЕСКИЋ ОЛИВЕРА
заменик члана Делегације
СНС Жагубица 1971.
СТОЈАНОВИЋ НЕВЕНА
заменик члана Делегације
ЈС Београд, Младеновац 1986.
СТУПАР ДУШАН
члан Делегације
СНС Београд 1956.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Будите у току