Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Панчево

Петак, 10. октобар 2008.

Трећа седница Одбора за заштиту животне средине

Одбор за заштиту животне средине одржао је Трећу седницу 10. октобра, у згради Града Панчева. Седници је председавао председник Одбора, Чедомир Јовановић.


Одбор за заштиту животне средине одржао је Трећу седницу 10. октобра, у згради Града Панчева. Седници је председавао председник Одбора, Чедомир Јовановић.

Панчево је један од градова који се налази на црној еколошкој мапи Србије, а са проблемима заштите животне средине Панчева, чланове Одбора и народне посланике упознали су др Миладин Аврамов, државни секретар Министарства животне средине и просторног планирања, др Слободан Пузовић, покрајински секретар за заштиту животне средине и одржив развој, Владимир Деља, члан градског Већа задужен за заштиту животне средине, Љиљана Станојевић, помоћник министра животне средине и просторног планирања и Олга Шиповац, секретар Секретаријата за животну средину Града Панчева.

У наставку седнице, чланови Одбора и народни посланици постављали су питања и дискутовали са представницима Владе и локалне власти. Панчево је један од 237 регистрованих угрожених места у Србији и учесници седнице су се сложили да је потребно јединствено и брзо реаговати у решавању проблема загађености овог града и његове околине у којој је смештена индустријска тзв. јужна зона (Азотара, ХИП Петрохемија и Рафинерија нафте Панчево).

Чланови Одбора су закључили да је потребно одмах организовати састанак са председницом парламента и шефовима посланичких група, како би се у Скупштини убрзало усвајање акционог плана и Закона о заштити животне средине. Истовремено би требало ојачати координацију између Одбора, Владе и надлежних министарстава, уз увођење представника локалне самоуправе и покрајине у ту кординацију, као и заједнички рад на буџету.

Председник Одбора, Чедомир Јовановић је нагласио да се неће одустати од системског решавања проблема заштите животне средине у Панчеву, додавши да Одбор има у плану да посети и друга угрожена места у Србији, од којих је један од најзагађенијих град Бор.

Чланови Одбора, обишли су у јужној зони ХИП Петрохемију, у којој су посетили фабрику отпадних вода и складиште опасног отпада. ХИП Петрохемија је један од највећих загађивача животне средине, која је својим акционим планом за ову годину издвојила 13 милиона евра за мере заштите. Извршни директор ХИП Петрохемија, Зоран Миоч је истакао да ће до септембра 2009. године бити завршена санација фабрике отпадних вода, која је један од највећих загађивача у јужној зони.

Панчево: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Уторак, 25. април 2023. 11. седница Одбора за заштиту животне средине Жагубица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 30. март 2023. Десета седница Одбора за заштиту животне средине Бабушница Има фотографија Има видео снимака
Петак, 25. новембар 2022. Пета седница Одбора за заштиту животне средине Лозница Има фотографија
Четвртак, 29. септембар 2022. Друга седница Одбора за заштиту животне средине Мајданпек Има фотографија Има видео снимака
Петак, 23. јул 2021. 12. седницa Oдбора за заштиту животне средине Чачак Има фотографија Има видео снимака
Петак, 4. јун 2021. Осма седница Одбора за заштиту животне средине Сремска Митровица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 23. март 2017. Пета седница Одбора за заштиту животне средине Нови Сад Има фотографија Има видео снимака
Уторак, 24. септембар 2013. 30. седница Одбора за заштиту животне средине Суботица Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.