Уторак, 5. децембар 2006.

83. седница Административног одбора

Чланови Административног одбора, су на почетку седнице, која је одржана 5. децембра, минутом ћутања одали пошту преминулом народном посланику Родољубу Гачевићу.Чланови Административног одбора, су на почетку седнице, која је одржана 5. децембра, минутом ћутања одали пошту преминулом народном посланику Родољубу Гачевићу. Административни одбор је упутио Народној скупштини обавештење о разлогу престанка мандата народног посланика Родољуба Гачевића, изабраном са Изборнем листе Српска радикална странка –др Војислав Шешељ, како би констатовала престанак мандата пре истека времена на које је изабран.

Административни одбор је донео одлуку којом је једном народном посланику одобрена исплата разлике у примањима оствареним у скупштини општине и зараде која му припада као народном посланику у 2005. и 2006. години и усвојио Предлог одлуке о допуни Одлуке о утврђивању права на плату по престанку мандата посланика Скупштине Србије и Црне Горе из Републике Србије, односно по престанку функције функционера које је бирала односно именовала Скупштина Србије и Црне Горе из Републике Србије.

Одбор је усвојио Предлог одлуке о утврђивању основице за обрачун и исплату плата за именована и постављена лица и запослене у Служби Народне скупштине Републике Србије, којим је именованим и постављеним лицима и запосленима у служби, почев од исплате за месец новембар, повећана основица за четири одсто у односу на основицу утврђену претходном одлуком.

Прихваћен је и предлог секретара Народне скупштине за постављење државних службеника на положаје помоћника секретара Народне скупштине. На место помоћника секретара Народне скупштине-руководилац Сектора за послове радних тела, постављена је Мирјана Радаковић, дипломирани правник, досадашњи помоћник секретара-руководилац Сектора за послове радних тела, на место помоћника секретара Народне скупштине-руководилац Сектора за организационе и административне послове постављена је Јасминка Јаковљевић, дипломирани правник, досадашњи помоћник секретара-руководилац Сектора за организационе и административне послове, на место помоћника секретара Народне скупштине-руководилац Сектора за финансијско-материјалне послове, постављена је Радица Алексић, дипломирани економиста, досадашњи начелник Одељења за финансијско-материјалне послове и на место помоћника секретара Народне скупштине-руководилац Сектора за инвестиционо-техничко и текуће одржавање постављен је Милан Брзаковић, дипломирани грађевински инжењер, досадашњи начелник Одељења за инвестиционо, техничко и текуће одржавање.

Седницом је председавао заменик председника Одбора Петар Цветковић.

У наставку седнице, 13. децембра, Административни одбор је усвојио Предлог одлуке о утврђивању основице за обрачун и исплату плата за именова и постављена лица и запослене у Службама председника Републике. Усвајањем овог Предлога, по речима секретара Народне скупштине Марка Даниловића, изједначене су основице за обрачун и исплату плата за именована и постављена лица и запослене у Служби Народне скупштине и у Службама председника Републике.

Седницом је, и у наставку рада, председавао заменик председника Одбора Петар Цветковић.Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5