Понедељак, 20. децембар 2021.

80. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници, која је одржана 20. децембра 2021. године, чланови Одбора за уставна питања и законодавство размотрили су предлоге закона предложене за дневни ред Четрнаесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години.


Чланови Одбора размотрили су, у начелу: Предлог закона о иновационој делатности, који је поднела Влада, Предлог закона о изменама и допунама Закона о просветној инспекцији, који је поднела Влада, Предлог закона о изменама и допунама Закона о основном образовању и васпитању, који је поднела Влада, Предлог закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања, који је поднела Влада, Предлог закона о изменама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању, који је поднела Влада, Предлог закона о изменама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању, који је поднела Влада, Предлог закона о тржишту капитала, који је поднела Влада, Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронском фактурисању, који је поднела Влада, Предлог закона о измени и допуни Закона о утврђивању друге гарантне шеме као мере додатне подршке привреди услед продуженог негативног утицаја пандемије болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, који је поднела Влада, Предлог Закона о изменама и допунама Закона о посебним овлашћењима ради ефикасне заштите права интелектуалне својине, који је поднела Влада, Предлог закона о културном наслеђу, који је поднела Влада, Предлог закона о измени и допуни Закона о електронским медијима, који је поднела Влада, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и европске уније о учешћу Републике Србије у програму Креативна Европа (2021-2027), који је поднела Влада, Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 2079 (2021) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за Пројектни зајам – Универзитетска инфраструктура, који је поднела Влада, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Зајам за уговарање страног пројекта о изградњи) за пројекат изградње државног пута 1.Б реда бр. 27 Лозница-Ваљево-Лазаревац, еоница Иверак-Лајковац (веза са аутопутем Е763 Београд-Пожега), између кинеске Еxport-import банке, као Зајодавца и Републике Србије коју заступа Влада Републике Србије поступајући преко Министарства финансија, као Зајмопримца, који је поднела Влада и Предлога закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Камбоџе о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, који је поднела Влада, Предлог закона о измени и допунама Закона о јавним медијским сервисима, који је поднела Влада и Предлог закона о измени Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис, који је поднела Влада и оценила да су поднети предлози закони у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавала председница Одбора Јелена Жарић Ковачевић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Невена Веиновић, Жељко Томић, Оља Петровић, Вук Мирчетић, Лука Кебара, др Угљеша Мрдић, Дубравка Краљ, Борисав Ковачевић, др Балинт Пастор, Дијана Радовић, Илија Матејић и Миленко Јованов.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 20. децембар 2021. | 80. седница Одбора за уставна питања и законодавство 20.12.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2