Субота, 8. фебруар 2020.

78. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

Чланови Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу су, на седници одржаној 8. фебруара 2020. године, размотрили у појединостима предлоге закона које Народна скупштина разматра на Двадесет другом ванредном заседању Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.


На Предлог закона о изменама Закона о избору народних посланика, који је поднео народни посланик др Александар Мартиновић, поднето је укупно 25 амандмана. Представник предлагача и Одбор предложили су Народној скупштини да прихвати три амандмана, док су за преостале амандмане предложили Народној скупштини да их не прихвати.

Народни посланици поднели су шест амандмана на Предлог закона о измени Закона о избору народних посланика, који је поднела народни посланик Гордана Чомић. Предлагач и Одбор предложили су Народној скупштини да прихвати амандман на члан 1. Предлога закона, који је поднела народна посланица Марија Обрадовић, док су за преостале амандмане предложили Народној скупштини да их не прихвати.

На Предлог закона о изменама и допуни Закона о локалним изборима, који је поднео народни посланик др Александар Мартиновић, народни посланици поднели су 17 амандмана. Представник предлагача и Одбор су предложили Народној скупштини да прихвати два амандмана, док су за преостале амандмане предложили Народној скупштини да их не прихвати.

На Предлог закона о измени Закона о локалним изборима, који је поднела народни посланик Гордана Чомић, поднето је шест амандмана. Предлагач и Одбор предложили су Народној скупштини да прихвати амандман на члан 1. Предлога закона, који је поднела народна посланица Марија Обрадовић, док су за преостале амандмане предложили Народној скупштини да их не прихвати.

Седници је председавао председник Одбора Петар Петровић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Александра Мајкић, др Александар Мартиновић, доц. др Михаило Јокић, Јован Палалић, Жарко Мићин, др Балинт Пастор, Драган Вељковић и Марко Парезановић

Седници је присуствовала и предлагач предлога закона, народна посланица Гордана Чомић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Субота, 8. фебруар 2020. | 78. седницa Oдбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 08.02.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3