Понедељак, 12. јун 2006.

75. седница Административног одбора

Административни одбор је, на седници одржаној 12. јуна, полазећи од Одлуке о обавезама државних органа Републике Србије у остваривању надлежности Републике Србије као следбеника државне заједнице Србија и Црна Гора, коју је Народна скупштина усвојила 5. јуна, разматрао и утврдио више предлога одлука и извештаја.Административни одбор је, на седници одржаној 12. јуна, полазећи од Одлуке о обавезама државних органа Републике Србије у остваривању надлежности Републике Србије као следбеника државне заједнице Србија и Црна Гора, коју је Народна скупштина усвојила 5. јуна, разматрао и утврдио више предлога одлука и извештаја..

Председник Народне скупштине Предраг Марковић је, учествујући у раду Одбора, указао на потребу неодложног усвајања свих потребних аката и предузимања потребних мера ради остваривања преузетих надлежности од Скупштине Србије и Црне Горе.

Административни одбор је, разматрајући питања престанка мандата посланика Скупштине Србије и Црне Горе, престанка функције судија Суда Србије и Црне Горе и престанка функције функционера које именује Скупштина Србије и Црне Горе, бираних и именованих из Републике Србије, предложио да Народна скупштина констатује да је 3 . јуна престао мандат посланицима Скупштине Србије и Црне Горе, судијама Суда Србије и Црне Горе и функционеру кога именује Скупштина Србије и Црне Горе, бираних и именованих из Републике Србије.

Административни одбор је усвојио Предлог одлуке о утврђивању права на плату по престанку мандата посланика Скупштине Србије и Црне Горе из Републике Србије, односно по престанку функције функционера које је бирала односно именовала Скупштина Србије и Црне Горе из Републике Србије и постављених лица, Предлог одлуке о престанку важења одлука Административног одбора Скупштине Србије и Црне Горе и Предлог одлуке о овлашћењима секретара Народне скупштине за доношење аката и предузимања мера које су неопходне ради остваривања преузетих надлежности од Скупштине Србије и Црне Горе.

Административни одбор је, у наставку рада, прихватио у целини Предлог закона о платама државних службеника и намештеника. Одбор, као ни Влада, није прихватио ниједан од 30 амандмана поднетих на Предлог закона о платама државних службеника и намештеника.Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4