Уторак, 14. мај 2019.

74. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

На седници од 14. маја 2019. године, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава размотрили су више предлога закона који су предложени за дневни ред Пете седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2019. години.


Чланови Одбора прихватили су предлог председнице Одбора др Александре Томић да се обави заједнички претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

Размотрени су Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за Пројекат модернизације и реконструкције мађарско-српске железничке везе на територији Републике Србије, за деоницу Нови Сад-Суботица-државна граница (Келебија), између Владе Републике Србије коју представља Министарство финансија, као зајмопримца и кинеске Еxport-Import банке, као зајмодавца, Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за повлашћеног купца за Пројекат изградње аутопута Е-763, деоница Прељина-Пожега, између Владе Републике Србије, коју представља Министарство финансија, као зајмопримца и кинеске Еxport-Import банкe, као зајмодавца, Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора Партнерство за локални развој између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора - Оквир за јачање отпорности локалне инфраструктуре, између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат модернизације пореске администрације) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат унапређења трговине и саобраћаја Западног Балкана уз примену вишефазног програмског приступа) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат унапређења услуга електронске управе) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој и Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 1981 (2018) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за финансирање јавног сектора - унапређење инфраструктуре у области здравствене заштите у Србији.

Предложене законе члановима Одбора образложили су представници предлагача Ана Триповић, директорка Управе за јавни дуг, Видоје Јевремовић, помоћник директора Пореске управе и Имре Кере, помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Након расправе чланови Одбора прихватили су предложене законе.

Седници је председавала председница Одбора др Александра Томић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Зоран Бојанић, Горан Ковачевић, Верољуб Арсић, Золтан Пек, Момо Чолаковић, др Милорад Мијатовић, Оливера Пешић, Војислав Вујић, Србислав Филиповић и Зоран Деспотовић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 14. мај 2019. | 74. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 14.05.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31