Уторак, 12. јануар 2016.

61. седница Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

На седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, одржаној 12. децембра, размотрено је обавештење Посланичке групе Партије уједињених пензионера (ПУПС) о разлогу престанка мандата народном посланику Милану Кораћу.


Чланови Одбора утврдили су да је наступио случај из члана 88. став 1. тачка 8. Закона о избору народних посланика у коме се наступање смрти наводи као један од разлога за престанак мандата народном посланику пре истека времена на које је изабран, те предлажу да Народна скупштина, констатује престанак мандата народном посланику Милану Кораћу, изабраном са изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ - „Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС), Јединствена Србија (ЈС)“. Одбор је констатовао да се на тај начин омогућава избор новог народног посланика путем додељивања мандата од стране подносиоца наведене изборне листе другом кандидату.

У наставку рада чланови Одбора размотрили су захтеве заменика генералног секретара Срђана Смиљанића, заменика секретара Републичке изборне комисије Вељка Одаловића и председника Комисије за хартије од вредности Жарка Милићевића, за давање мишљења за обављање друге јавне функције. Чланови Одбора дали су позитивно мишљење на сва три поднета захтева.

На седници су размотрена обавештења заменика генералног секретара Народне скупштине о изрицању мере одржавања реда народним посланицима Драгану Шутановцу, Балши Божовићу и Јанку Веселиновићу, на Осмој седници Другог редовног заседања Народне скупштине у 2015. години. Председник Одбора Зоран Бабић, образложио је да је изрицање наведене мере санкционисано новчаном казном у висини од 10% основне плате народног посланика, која према извештају Одељења за буџетскe, финансијско-рачуноводствене и послове јавних набавки износи 6.829,78 динара. Одбор је већином гласова донео одлуку о новчаној казни за народне посланике Драгана Шутановца, Балшу Божовића и Јанка Веселиновића, у прописаној висини од по 6.829,78 динара.

Седници је председавао председник Одбора Зоран Бабић, а присуствовали су чланови Одбора Обрад Исаиловић, Олгица Батић, Драгана Баришић, Биљана Хасановић Кораћ, Александра Јерков, Мира Петровић, Петар Петровић, Милисав Петронијевић, Саша Максимовић, Душица Стојковић, Катарина Ракић, Љубиша Стојимировић и Александар Марковић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Уторак, 12. јануар 2016. | 61. седница Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања 12.01.2016.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја