Петак, 17. мај 2019.

58. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници одржаној 17. маја, Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу разматрao је, у појединостима, Предлог закона о изменама и допунама Кривичног законика, Предлог закона о изменама и допунама Законика о кривичном поступку, Предлог закона о спречавању корупције, Предлог закона о изменама и допуни Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела и Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу кривичних санкција.


На Предлог закона о изменама и допунама Кривичног законика поднето је укупно 44 амандмана народних посланика, Влада и Одбор су прихватили један амандман, док су остала 43 амандмана одбијена.

На Предлог закона о изменама и допунама Законика о кривичном поступку поднето је четири амандмана, Влада и Одбор су сва четири одбили.

На Предлог закона о спречавању корупције поднето је укупно 90 амандмана народних посланика, од којих су Влада и Одбор прихватили један, а осталих 89 су одбијени.

На Предлог закона о изменама и допуни Закона о одузимању имовине проистекле из кривичног дела поднета су укупно два амандмана, Влада и Одбор нису прихватили ниједан.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу кривичних санкција поднето је укупно 17 амандмана, од којих су Влада и Одбор прихватили четири, а осталих 13 су одбили.

У наставку рада, чланови Одбора утврдили су Предлог одлуке о престанку функције председника суда у судовима опште и посебне надлежности у Републици Србији.

Констатовано је да, истеком мандата председника суда у 114 судова опште и посебне надлежности у Републици Србији, престаје функција поменутих председника, те је Одбор предложио да Народна скупштина у што краћем року донесе одлуку о престанку функције председника суда и на тај начин омогући правовремени избор председника судова, у циљу неометаног функционисања правосудног система у Републици Србији.

Такође, Одбор је размотрио и утврдио Предлог одлуке о престанку функције председника Прекршајног суда у Крушевцу Марини Ђорђевић, на лични захтев.

Чланови Одбора утврдили су и Предлог одлуке о престанку функције председника Основног суда у Пироту, односно, Ивану Николићу, председнику Основног суда, престаје функција због избора за судију Вишег суда у Пироту.

Седници је председавао председник Одбора Петар Петровић а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Марјана Мараш, доц. др Михаило Јокић, Неђо Јовановић, Јован Палалић, Станија Компировић, Александра Мајкић, Славиша Булатовић, Ђорђе Комленски, Жарко Мићин и др Балинт Пастор.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Петак, 17. мај 2019. | 58. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 17.05.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 3. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја