Уторак, 14. децембар 2021.

57. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

На седници Одбора, одржаној 14. децембра, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава размотрили су Предлог закона о задуживању Републике Србије код Banca Intesa AD Beograd за потребе финансирања Пројекта Рума-Шабац-Лозница, који је поднела Влада, у начелу.


Предлог закона образложио представник Управе за јавни дуг је Драган Бабић, који је истакао да је изградња ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница један је од приоритетних пројеката Републике Србије у друмском транспорту, с обзиром да је реч о пројекту који је важан за развој и повезивање око 600.000 људи у Мачванском и Сремском округу, али и Подриње и западну Србију са Војводином, као и тај део Србије са регионом, посебно Босном и Херцеговином. Навео је да се Уговором о дугорочном инвестиционом кредиту за потребе финансирања Пројекта Рума-Шабац-Лозница, између Републике Србије и Banca Intesa AD Beograd, који је потписан у Београду 19. новембра 2021. године, договорени финансијски услови за директно задужење Републике Србије 14.900.000.000 динара, на период од десет година.

Након образложења чланови Одбора једногласно су прихватили Предлог закона.

Седници је председавала председница Одбора др Александра Томић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора Зоран Томић, Ана Чарапић, Ана Белоица, Золтан Пек, Никола Јоловић, Адријана Пуповац, Верољуб Арсић, Зоран Бојанић, Оливера Пешић и др Бобан Бирманчевић.

Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 14. децембар 2021. | 57. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 14.12.2021.