Среда, 13. април 2016.

52. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

На седници одржаној 13. априла, чланови Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду размотрили су актуелну ситуацију везану за безбедност хране, посебно у вези са снабдевањем млеком и млечним производима становништва, установа, болница и др. (случај у Новом Саду).


Председник Одбора Маријан Ристичевић известио је чланове Одбора да се, по информацијама добијеним од инспектора, дошло до сазнања да је једна приватна млекара неовлашћено снабдевала млеком Клинички центар Војводина. Контролом од 1. априла установљено је да та млекара има само привремено решење, које је истекло још у фебруару, а да је и након тог периода снабдевала млеком поменути клинички центар, истакао је Ристичевић. Он је навео и да нема података да је на том млеку вршена анализа, посебно анализа на афлатоксин, као и да је непознато да ли Завод за млекарство са Новог Београда, са којим поменута млекара има уговор, може да склапа уговоре са приватним млекарама и врши контролу. Такође, у млекари су пронађени и други прехрамбени производи, а који потичу од другог произвођача, додао је Ристичевић.

У расправи, у којој су учествовали и представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Управе за ветерину, истакнуто је да у целом случају има политике, изражена је сумња у квалитет инспекцијске контроле, изражена забринутост због непостојања контроле квалитета млека којим је снабдеван Клинички центар Војводина, критикован рад Управе за ветерину и изражена сумња у квалитет хране коју конзумирају пацијенти овог клиничког центра. У расправи је истакнуто и да ће Одбор учинити све да се ради више на контроли квалитета и безбедности хране и да прекршаји и кривична дела добију судски епилог.

На крају седнице, чланови Одбора донели су Закључак.

Седници је председавао председник Одбора Маријан Ристичевић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Велимир Станојевић, Мирослав Маринковић, Мирољуб Станковић, Милан Ковачевић, Зоран Антић, Милија Милетић, Сабина Даздаревић и Владан Милошевић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Среда, 13. април 2016. | 52. седницa Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду 13.04.2016.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 15. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја