25. новембар 2015. Заједничке изјаве за медије председника Одбора за одбрану и унутрашње послове и Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске

25. новембар 2015. Заједничке изјаве за медије председника Одбора за одбрану и унутрашње послове и Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске

Среда, 25. новембар 2015.

45. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

Одбор за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине и Одбор за безбједност Народне скупштине Републике Српске одржали су 25. новембра, заједничку седницу на којој су размотрили безбедносну ситуацију у Републици Србији и Републици Српској и говорили о законодавном оквиру и активностима одбора.


Марија Обрадовић, председница Одбора за одбрану и унутрашње послове пожелела је добродошлицу колегама из Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске и додала да се нада учвршћивању сарадње два одбора.

Одбори су у наставку седнице разменили искуства о начину рада.

Миланко Михајлица, председник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске образложио је начин рада Одбора и активности којима се бави и напоменуо да, када је у питању безбедносна ситуација у Републици Српској, постоји више хиљада потенцијалних лица која би могла да изведу, или на било који начин учествују у терористичким нападима, али да је, и поред ових изазова, стање безбедности задовољавајуће. Михајлица је такође додао да су планови Одбора у блиској будућности да организује скупове против тероризма и организованог криминала и позвао чланове Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије да изму учешће на њима.

Михајлица је истакао да се Одбор за безбједност Народне скупштине Републике Српске угледа на рад и искуство Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије и пожелео да се постојећи односи два одбора још више унапреде.

Марија Обрадовић предочила је колегама из Републике Српске, да су претходне недеље одбори за одбрану и унутрашње послове и за контролу служби безбедности одржали заједничку седницу, на којој су закључили да је стање безбедности у Републици Србији стабилно, и поред актуелне избегличке кризе и напада у Паризу 13. новембра, као и да су предузете адекватне додатне мере безбедности које обезбеђују висок степен сигурности грађана.

На седници је закључено да су мере безбедности у Србији и Републици Српској на високом нивоу.

Након заједничке седнице председници два одбора одржали су заједничку конференцију за новинаре. Снимак конференције можете погледати овде.

Седници је председавала председница Одбора Марија Обрадовић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Среда, 25. новембар 2015. | 45. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове 25.11.2015.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1