Понедељак, 22. фебруар 2016.

42. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

На седници Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, одржаној 22. фебруара, размотрени су, у начелу, Предлог закона о јавним предузећима, Предлог закона о метрологији и Предлог закона о изменама и допунама Закона о контроли предмета од драгоцених метала. На дневном реду седнице били су и разматрање Предлога закона о стицању права својине на земљишту, објектима и водовима Привредног друштва за производњу и прераду челика Железара Смедерево д.о.о. Смедерево и Предлога закона о изменама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама, у начелу.


Предлоге закона у име предлагача образложио је министар привреде, Жељко Сертић.

Говорећи о Предлогу закона о јавним предузећима, Сертић је рекао да је претходни закон имао много недоречености, чиме је остављао простор за различита тумачења, а укупни резултати јавних предузећа су, како је рекао, проблематични. Министар је истакао да је неопходна већа контрола државе над радом јавних предузећа, поготово над локалним предузећима.

Министар је члановима Одбора образложио Предлог закона о метрологији који за главни циљ имају унапређење протока робе између Србије и ЕУ и Предлог закона о изменама и допунама закона о контроли предмета од драгоцених метала који ће, тврди министар Сертић, нашу земљу учинити конкурентном на страном тржишту.

Сертић је Одбору образложио Предлог закона о стицању права својине на земљишту, објектима и водовима Привредног друштва за производњу и прераду челика Железара Смедерево д.о.о. Смедерево и Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама, у начелу.

Чланови Одбора усвојили су, већином гласова, Предлог закона о јавним предузећима, Предлог закона о метрологији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о контроли предмета од драгоцених метала, Предлога закона о стицању права својине на земљишту, објектима и водовима Привредног друштва за производњу и прераду челика Железара Смедерево д.о.о. Смедерево и Предлога закона о изменама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама, у начелу.

Седници су присуствовали чланови и заменици чланова Оливера Пауљескић, проф. др Владимир Маринковић, Ивана Динић, Горан Ћирић, Ђорђе Чабаркапа, Никола Јоловић, Саша Максимовић, Горан Вукадиновић, Милосав Милојевић, Владан Милошевић и Драган Јовановић.

Седницом је председавала председница Одбора, проф. др Александра Томић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 22. фебруар 2016. | 42. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику 22.02.2016.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1