Четвртак, 24. децембар 2015.

35. седница Одбора за здравље и породицу

На седници Одбора за здравље и породицу, одржаној 24. децембра, разматране су Информација о раду Министарства здравља за период јануар-март 2015. године; Информација о раду Министарства здравља за период април-јун 2015. године; Информација о раду Министарства здравља за период јул-септембар 2015. године.


Члановима Одбора извештаје је представио државни секретар Министарства здравља проф. др Берислав Векић. Кроз извештаје представљене су редовне активности Министарства здравља и активности у оквиру европских интеграција и међународне сарадње у оквиру којих су посебно истакнути претприступне фондове Европске уније. ИПА фондовима је унапређен положај корисника резиденцијалних установа за особе са интелектуалним и менталним потешкоћама, кроз стварање услова за њихово укључивање у друштво и локалну заједницу“. Пројекат се реализује у сарадњи са Министарством рада, запошљавања и социјалне политике и Министарства здравља Републике Србије.

Државни секретар Векић упознао је чланове Одбора са детаљима пројекта „Реконструкција Клиничких центара у Србији“ (Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац). Он је навео да је у току завршна фаза прегледа финалних докумената главног пројекта клиничког центра Србије, као и припрема тендерске документације. Пројекат клиничког центра у Новом Саду је спреман за добијање грађевинске дозволе, док се завршетак радова на нишком клиничком центру очекује крајем 2016. године. За крагујевачки клинички центар урађена је радна верзија главног пројекта али, с обзиром да је пројектант захтевао неоправдано високу новчану накнаду за завршетак главног пројекта, одлучено је да се тај захтев одбије, те ће се на основу радне верзије извршити уговарање по систему пројектовање и завршетак радова.

Чланови Одбора једногласно су усвојили три извештаја Министарства здравља: за период јануар-март 2015, април-јун 2015. и период јул-септембар 2015. године.

Председница Одбора, је у оквиру тачке разно, обавестила чланове Одбора о представкама грађанка, а Одбор је, након разматрања, одлучио да их упути надлежним министарствима на разматрање и решавање.

Чланови Одбора одлучили су и да позитивно одговоре на захтев Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и Привредне коморе Србије да се Одбор укључи у јавно приватни дијалог, а у циљу решавања проблема у здравству које посебно погађају општине и градове, као осниваче здравствених установа на локалном нивоу.

Одбор је одлучио да представнике НАЛЕДА И ПКС прими председница Одбора и два члана, др Љубица Мрдаковић - Тодоровић и др Дарко Лакетић.

Седници су присуствовали чланови Одбора др Весна Ракоњац, др Предраг Мијатовић, проф. др Милета Поскурица, Љиљана Косорић, др Милан Латковић, др Дарко Лакетић, Милена Ћорилић, др Александар Радојевић, др Александар Перановић и др Љубица Мрдаковић - Тодоровић.

Седници је председавала председница Одбора проф. др Славица Ђукић Дејановић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 24. децембар 2015. | 35. седница Одбора за здравље и породицу 24.12.2015.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
недеља, 1. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја