Уторак, 21. децембар 2021.

34. седница Одбора за културу и информисање

На седници Одбора за културу и информисање, одржаној 21. децембра 2021. године, чланови Одбора размотрили су, у појединостима, Предлог закона о измени и допуни Закона о електронским медијима и у начелу Предлог закона о измени и допунама Закона о јавним медијским сервисима и Предлог закона о измени Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис.


Предложене законе образложила је представница Министарства културе и информисања помоћница министра Славица Трифуновић.

На Предлог закона о измени и допуни Закона о електронским медијима поднет је један амандман и то на члан 1. Предлога закона, а Влада и чланови Одбора су предложили Народној скупштини да се амандман одбије.

Представница министарства образложила је Предлог закона о измени и допунама Закона о јавним медијским сервисима, истакавши да је Споразумом о унапређењу изборних услова, који је закључен у Народној скупштини између политичких страна учесника Међустраначког дијалога под покровитељством Народне скупштине, предвиђена дужност јавних медијских средстава, да у редовном информативном програму, поступају у скалду са принципима непристрасног и уравнотежнег представљања политичких странака.

Чланови Одбора су већином гласова предложили Народној скупштини да прихвати Предлог закона о измени и допунама Закона о јавним медијским сервисима, у начелу.

Трифуновић је образложила и Предлог закона о измени Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис, након чега су чланови Одбора предложили Народној скупштини да прихвати Предлог закона, у начелу.

Седници је председавала председница Одбора Сандра Божић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Зоран Томић, Жељко Томић, Вук Мирчетић, Јован Колунџија, Снежана Пауновић, проф. др Марко Атлагић, Лав-Григорије Пајкић, Дуња Братић Симоновић, Милица Обрадовић, Александар Јовановић, Александар Чотрић, Милош Терзић и Ивана Поповић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 21. децембар 2021. | 34. седница Одбора за културу и информисање 21.12.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја