Четвртак, 14. септембар 2006.

34. седница Одбора за европске интеграције

Одбор за европске интеграције је на седници, одржаној 14. септембра, разматраоПрви извештај о току реализације Плана за спровођење приоритета из Европског партнерства.Одбор за европске интеграције је на седници, одржаној 14. септембра, разматраоПрви извештај о току реализације Плана за спровођење приоритета из Европског партнерства. Седници је председавала Сузана Грубјешић.

Потпредседница Владе Ивана Дулић-Марковић, представљајући члановима Одбора Извештај, истакла је да је у протеклом периоду у сваком од пет приоритетних сегмената из Европског партнерства постигнут напредак. У сарадњи са Народном скупштином готово у целини заокружен је законодавни оквир за реформу државне управе. У области реформе правосуђа важан корак учињен је усвајањем националне стратегије и формирањем Високог савета правосуђа. Осим тога, припремљени су закони о цивилној и демократској контроли Војске, о Војсци, одбрани и о службама безбедности, које би требало што пре донети. На крају излагања, потпредседница Владе посебно је истакла да је неопходна ревизија Плана за спровођење приоритета из Европског парнерства, с обзиром на то да је Србија у јуну ове године преузела надлежности државне заједнице.

Директорка Канцеларије Владе за придруживање Европској унији Тања Мишчевић обавестила је чланове Одбора да ће Европска комисија почетком октобра бити упозната са резултатима досадашњих активности на спровођењу приоритета у Србији. Она је посебно указала на значај улоге Народне скупштине у процесу придруживања Европској унији.

У расправи је оцењено да се мора наставити са јачањем капацитета Народне скупштине за наставак започетих реформи које ће омогућити европску интеграцију Србије.Такође је наглашено да би Народна скупштина и Влада требало да учине додатне напоре да се до краја године потпише споразум о стабилизацији и придруживању са Европском унијом.

Одбор је једногласно усвојио Први извештај Владе о току реализације Плана за спровођење приоритета из Европског партнерства.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
четвртак, 6. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја