Среда, 2. фебруар 2022.

32. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници одржаној 2. фебруара 2022. године, чланови Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу разматрали су, у начелу, Предлог закона о избору председника Републике, Предлог закона о избору народних посланика, Предлог закона о локалним изборима, Предлог закона o измени Закона о спречавању корупције, Предлог закона o допуни Закона о ванпарничном поступку и Предлог закона о измени Закона о платама државних службеника и намештеника, које је поднела Влада Републике Србије и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 27. децембра 2021. године, Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 21. јануара 2022. године и Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца.


Предлог закона о избору председника Републике, Предлог закона о избору народних посланика, Предлог закона о локалним изборима и Предлог закона о измени Закона о платама државних службеника и намештеника образложила је овлашћена представница Министарства државне управе и локалне самоуправе државна секретарка Маја Мачужић Пузић.

Предлог закона o измени Закона о спречавању корупције и Предлог закона o допуни Закона о ванпарничном поступку образложио је овлашћени представник Министарства правде Владимир Винш.

Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 27. децембра 2021. године и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 21. јануара 2022. године образложила је Вукица Кужић, изборни члан Високог савета судстава.

Предлог одлуке о избору јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца образложила је Тања Вукићевић, члан Државног већа тужилаца.

Чланови Одбора су једногласно предложили Народној скупштини да прихвати предложене законе и одлуке.

Седници је председавао Владимир Ђукановић, председник Одбора, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Велибор Милојичић, Маријан Ристичевић, Дејан Кесар, Небојша Павловић, Ненад Барош, Ђорђе Дабић, Биљана Пантић Пиља, Ненад Крстић, Драган М. Марковић, Тома Фила, Дубравка Краљ и Данијела Вељовић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4