Среда, 22. јануар 2014.

31. седница Одбора за спољне послове

Чланови Одбора за спољне послове су на седници одржаној 22. јануара дали сагласност за реализацију посете Одбора за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине НАТО Београду и Приштини, у марту 2014. године.


Чланови Одбора су усвојили и извештаје о реализованим посетама и реализованим парламентарним и осталим контактима у претходном периоду.
Одбор је на седници констатовао измену у саставу ПГП са Ираном и ПГП са Азербејџаном и изабрао народну посланицу Ирену Вујовић за нову председницу ПГП са Азербејџаном.
На седници је размотрен и усвојен Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Монголије о укидању виза за држављане двеју земаља, који је образложио помоћник министра спољних послова Драган Момчиловић.
Чланови Одбора су, у наставку седнице, обавили разговор са новoименованим амбасадором Републике Србије у Савезној Демократској Републици Етиопији Драганом Мраовићем, пре одласка на дипломатску дужност. Амбасадор Мраовић је истакао значај Етиопије, као седишта Афричке уније. Подсетио је и на традиционалне добре односе који постоје између Србије и Етиопије и указао на потребу унапређења економских односа две државе.
У наставку седнице, Одбор је закључио да на наредној седници одржи расправу о активностима Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова о механизму ЕУ за укидање безвизног режима.

Седници је председавао Милош Алигрудић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Среда, 22. јануар 2014. | 31. седница Одбора за спољне послове 22.01.2014.