Четвртак, 26. децембар 2013.

30. седница Одбора за спољне послове

Одбор за спољне послове je, на седници одржаној 26. децембра, усвојиo иницијативу за учешће чланова сталне делегације НС РС у Интерпарламентарној скупштини православља на 20. конференцији Међународног фонда јединства православних народа, која ће се одржати од 10. до 13. фебруара 2014. године у Нишу.


Чланови Одбора су једногласно усвојили извештаје о реализованим посетама и контактима у претходном периоду и примили к знању остале реализоване контакте.
Одбор је на седници констатовао допуну у саставу Посланичке групе пријатељства са Финском.

У наставку седнице, чланови Одбора обавили су разговор са новoименованим амбасадором Републике Србије у Босни и Херцеговини Станимиром Вукићевићем пре одласка на дипломатску дужност. Вукићевић се, у обраћању члановима Одбора, осврнуо на унутрашње прилике у Босни и Херцеговини, однос Србије и БиХ и указао на значај и потребу да се даље развијају добри односи и добра сарадња не само са Републиком Српском, са којом Србија има специјалне паралелне везе, него и са Федерацијом БиХ и Босном и Херцеговином у целини.
Чланови Одбора су такође указали на потребу даљег унапређења односа две земље и истакли да наша Амбасада у Сарајеву треба активно да се укључи у обележавање стогодишњице почетка Првог светског рата. Дајући подршку новом амбасадору, чланови Одбора су Вукићевићу пожелели успех у раду.

Седници је председавао Милош Алигрудић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активност


Видео (2)

Четвртак, 26. децембар 2013. | 30. седница Одбора за спољне послове 26.12.2013.

Четвртак, 26. децембар 2013. | 30. седница Одбора за спољне послове 26.12.2013.