Уторак, 22. октобар 2019.

28. седница Одбора за културу и информисање

Чланови Одбора за културу и информисање, одржали су, заједно са Одбором за дијаспору и Србе у региону, 22. октобра, седницу на којој се разговарало о очувању културног идентитета у дијаспори.


На ту тему члановима Одбора обратила се Милица Мила Пивнички Малруни, супруга бившег премијера Канаде Брајана Малрунија, истакнута чланица српске дијаспоре у Канади.

У име председнице Народне скупштине Маје Гојковић, и своје име, Милу Малруни и њеног супруга Брајана Малрунија, поздравио је потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић, а уводим обраћањима обратили су се председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта, као и председник ПГП са Канадом Зоран Бојанић.

Мила Малруни, као истакнута чланица српске дијаспоре из Канаде, говорила је о томе како очувати културни идентитет српског народа у дијаспори. Она је нагласила да је мултикултурализам изузетно важно питање у Канади, као држави која верује у владавину права, демократију и слободу мишљења, додавши да културне разноликости могу бити благо сваке земље уколико су третиране на прави начин.

Милица Мила Пивнички Малруни пореклом је из Новог Бечеја и као истакнутој чланици српске дијаспоре доде љен јој је Витез светосавског пацифизма. Општина Нови Бечеј је у сарадњи са Архивом Зрењанина и Новог Бечеја и амбасадорком др Љиљаном Никшић приредила књигу под називом „Милина земља предака – Породица Пивнички у историји Новог Бечеја“.

Седници су присуствовали чланови Посланичке групе пријатељства са Канадом, амбасадор Канаде у Србији Њ.Е. Кати Чаба, амбасадори Белгије, Ирака, Катара, Марока и Алжира, представници дипломатског кора, Министарства спољних послова и Општине Нови Бечеј.

Седници је председавао председник Одбора Мирко Крлић, као и чланови и заменици чланова Одбора мр Јадранка Јовановић, Александар Југовић, Драгана Костић, Станија Компировић, проф. др Марко Атлагић, Младен Лукић, Снежана Пауновић, Наташа Михаиловић Вацић, Хаџи Милорад Стошић и Ђорђе Вукадиновић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 22. октобар 2019. | заједничка седница Одбора за културу и информисање и Одбора за дијаспору и Србе у региону 22.10.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
недеља, 29. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја