Понедељак, 18. септембар 2006.

27.Седница одбора за смањење сиромаштва

Одбор за смањење сиромаштва Народне скупштине Републике Србије одржао је 18. септембра Двадесет седму седницу у малој сали Дома Народне скупштине.Одбор за смањење сиромаштва Народне скупштине Републике Србије одржао је 18. септембра Двадесет седму седницу у малој сали Дома Народне скупштине. Седница је одржана у форми округлог стола, а председавала је Снежана Стојановић-Плавшић.

На дневном реду било је иницирање редовних координационих састанака свих учесника у овом процесу, а ураду су учествовали чланови скупштинских одбора за рад, борачка и социјална питања и за локалну самоуправу, као и партнери који су укључени у процес имплементације Стратегије за смањење сиромаштва. Били су присутни представници Тима потпредседника Владе, невладиних организација, Канцеларије за придруживање Европској унији, представници послодаваца и други.

На почетку седнице, присутнима се обратио председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић истакавши да је за спровођење различитих стратегија у Србији, а посебно стратегије за смањење сиромаштва неопходан партнерски однос свих, од државних институција до невладиног сектора и привреде, али и то да спровођење стратегије неће уродити плодом уколико се информације не деле и уколико се институције међусобно не информишу и подстичу.

На седници је покренута иницијатива да се будуће активности организују кроз Форум који ће окупити све партнере у спровођењу Стратегије за смањење сиромаштва, како би се побољшала међусобна комуникација учесника у овом процесу и тиме побољшали услови за даљу примену овог документа.

У расправи су сви учесници поздравили идеју о оснивању Форума, оцењујући да је то добар начин да се окупе сви који се баве проблемом сиромаштва, размене искуства и међусобно боље информишу о предузетим иницијативама, примерима добре праксе и будућим акцијама.

Закључено је да се Форум састаје четири пута годишње у пленуму, а да се у међувремену организују тематски састанци на којима би се разматрале актуелне теме. У дискусији је предложено више тема који би се могле разматрати на наредним састанцима. Такође је подржан предлог да се омогући приступ и новим учесницима и обезбеди присуство представника ресорних министарстава.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
уторак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја