Четвртак, 19. новембар 2015.

25. седница Одбора за контролу служби безбедности

Дана 19. новембра 2015. године, Одбор за контролу служби безбедности и Одбор за одбрану и унутрашње послове одржали су заједничку седницу, на којој су представници Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Војнобезбедносне агенције и Војнообавештајне агенције информисали чланове одбора о актуелној безбедносној ситуацији у Републици Србији.


Чланови оба одбора су одлучили да седница буде затворена за јавност, на основу предлога шест чланова Одбора за контролу служби безбедности, односно девет чланова Одбора за одбрану и унутрашње послове, поднетим у складу са Пословником Народне скупштине.

Одржавање заједничке седнице имало је за циљ да народним посланицима пружи што потпунију и свеобухватнију слику о кључним безбедносним аспектима актуелне избегличке кризе и нарочито ситуације са којом се суочава велики део Европе након терористичких напада у Паризу 13. новембра.

Заједнички је оцењено да је стање безбедности у Републици Србији стабилно, да нема података и сазнања која указују на могућу директну терористичку активност, те да су предузете адекватне додатне мере безбедности које обезбеђују висок степен сигурности грађана.

Народни посланици су информисани о могућим импликацијама које по Републику Србију могу имати растуће претње терористичким нападима по целој Европи, као и о томе који су одговори наше земље на пораст интензитета безбедносних претњи и планови за евентуално затварање граница за даљи прихват избеглица.

Такође је закључено да је потребна доградња законске регулативе са циљем обезбеђења оптималних услова за рад институција у сектору безбедности.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3