Понедељак, 2. октобар 2023.

19. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

На седници одржаној 28. септембра и 2. октобра 2023. године, чланови Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику размотрили су Извештај Радне групе за утврђивање исправности поднете документације кандидата за избор председника и чланова Републичке комисије за енергетске мреже.


Председник Одбора мр Дејан Раденковић навео је да је Радна група Одбора размотрила поднету документацију за свих седам кандидата, као и да је оцењено да је иста благовремена, потпуна и у складу са Законом о енергетици, након чега су чланови Одбора усвојили, већином гласова, Извештај Радне групе за утврђивање исправности поднете документације кандидата за избор председника и чланова Републичке комисије за енергетске мреже.

Након усвајања Извештаја Радне групе, чланови Одбора обавили су, у складу са чланом 203. Пословника Народне скупштине, разговор са кандидатима за председника и чланове Републичке комисије за енергетске мреже, и то: са проф. др Борисом Думићем, дипломираним инжењером електротехнике и рачунарства, кандидатом за председника Републичке комисије за енергетске мреже, кога је предложила Посланичка група „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“; са др Драганом Вељићем, дипломираним правником, кандидатом за члана Републичке комисије за енергетске мреже, кога је предложила Посланичка група „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“; са Животијем Јовановићем, дипломираним правником, кандидатом за члана Републичке комисије за енергетске мреже, кога је предложила Посланичка група „Јединствена Србија - Драган Марковић Палма“; са Гораном Мандићем, дипломираним инжењером машинства, кандидатом за члана Републичке комисије за енергетске мреже, кога је предложила Посланичка група „ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС)“; са Милутином Продановићем, дипломираним инжењером машинства, кандидатом за члана Републичке комисије за енергетске мреже, кога је предложила Посланичка група „Народни покрет Србије – Ново лице Србије“ и са Николом Шибуловим, дипломираним инжењером машинства, кандидатом за члана Републичке комисије за енергетске мреже, кога је предложила Посланичка група „ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС)“.

Председник Одбора обавестио је чланове Одбора да кандидат проф. др Дејан Илић, дипломирани физикотехничар, кандидат за члана Републичке комисије за енергетске мреже, кога је предложила Посланичка група „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“ није био у могућности да се одазове данашњем позиву, те да ће се седница Одбора наставити у понедељак, 2. октобра 2023. године, са почетком у 12.00 часова, када ће се обавити разговор са поменутим кандидатом и утврдити Листа кандидата за избор председника и четири члана Републичке комисије за енергетске мреже.

Седници је председавао председник Одбора мр Дејан Раденковић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Милосав Милојевић, Зоран Томић, др Живан Бајић, Верољуб Арсић, Тијана Давидовац, Снежана Пауновић, Павле Грбовић, Далибор Јекић, Зоран Сандић, Ђорђе Станковић, Миодраг Гавриловић, Живота Старчевић, мр Нинослав Ерић и др Александра Томић.

У наставку седнице, 2. октобра 2023. године, чланови Одбора обавили су разговор са проф. др Дејаном Илићем, дипломираним физикотехничарем, кандидатом за члана Републичке комисије за енергетске мреже, кога је предложила Посланичка група „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“.

Пошто је Одбор обавио разговор са свим кандидатима за избор председника и чланова Републичке комисије за енергетске мреже, већином гласова, утврђена је Листа кандидата за избор председника и четири члана Републичке комисије за енергетске мреже, и то: проф. др Борис Думић за председника, а др Драган Вељић, проф. др Дејан Илић, Горан Мандић и Никола Шибулов за чланове Републичке комисије за енергетске мреже.

На крају седнице, чланови Одбора одлучили су да ће др Живан Бајић и Далибор Јекић представљати Одбор на Интерпарламентарној конферeнцији која ће се одржати у Mадриду од 26. до 28. октобра ове године.

Седници је председавао председник Одбора мр Дејан Раденковић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Тијана Давидовац, др Александра Томић, Верољуб Арсић, Миодраг Гавриловић, Никола Радосављевић, Зоран Зечевић, мр Нинослав Ерић, др Живан Бајић, Војислав Вујић, Родољуб Станимировић, Далибор Јекић и Снежана Пауновић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 28. септембар 2023. | 19. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику 28.09.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31