Понедељак, 10. јул 2006.

19. седница Одбора за иностране послове

Одбор за иностране послове Народне скупштине Републике Србије одржао је, 10. јула 2006. године, седницу на којој су размотрене информације о учешћу делегација Народне скупштине у раду Парламентарне скупштине Савета Европе и у раду Парламентарне скупштине ОЕБС-а.Одбор за иностране послове Народне скупштине Републике Србије одржао је, 10. јула 2006. године, седницу на којој су размотрене информације о учешћу делегација Народне скупштине у раду Парламентарне скупштине Савета Европе и у раду Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

Шеф Делегације Народне скупштине Републике Србије која је учествовала у раду Парламентарне скупштине ОЕБС-а Сузана Грубјешић истакла је да су чланови Делегације, од 2. до 7. јула у Бриселу, активно учествовали у раду три комитета. Она је рекла да је за Србију најзначајнија Резолуција Политичког комитета која се односи на регион Западног Балкана у којој је наглашено да треба поштовати суверенитет и територијални интегритет и да је то основа за међународну безбедност. Резолуција, по речима Сузане Грубјешић, није обавезујућа, али има велики одјек у јавности.

Шеф Делегације Народне скупштине Републике Србије Милош Алигрудић информисао је чланове Одборао учешћу народних посланика у раду Парламентарне скупштине Савета Европе. Чланови Делегације су у Стразбуру успоставили бројне билатералне контакте са члановима делегација које су учествовале у раду Парламентарне скупштине.

На дневном реду седнице Одбора за иностране послове били су Извештај о међународној сарадњи Народне скупштине Републике Србије у 2005. години, формирање посланичких група пријатељства са парламентима других земаља и иницијатива Парламента Корушке за успостављање сарадње са Народном скупштином Републике Србије. С обзиром да Одбор није имао кворум за одлучивање посланици су само информисани о тачкама дневног реда.

Седницом је председавала председник Одбора за иностране послове Гордана Чомић.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4