Среда, 26. фебруар 2020.

148. седница Одбора уставна питања и законодавство

На седници Одбора одржаној 26. фебруара, чланови Одбора размотрили су, у појединостима и у начелу, више предлога закона који су уврштени на дневни ред Двадесет шестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву


На Предлог закона о утврђивању порекла имовине и посебном порезу, поднето је укупно 38 амандмана. Чланови Одбора оценили су да амандман на члан 5. Предлога закона није у складу са Уставом и правним системом Републике Србије, док преостали амандмани јесу.

На Предлог закона о допуни Закона о парничном поступку, поднето је укупно пет амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допуни Закона о облигационим односима, поднето је укупно шест амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, поднето је укупно 58 амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о играма на срећу, поднето је укупно 57 амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о утврђивању чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Републици Србији, поднето је укупно 86 амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Чланови Одбора размотрили су у начелу Предлог закона о измени Закона о оружју и муницији, који су поднели народни посланици Маријан Ристичевић, Ђорђе Комленски и Бојан Торбица и оценили да је исти у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Одбор је оценио да је Предлог закона о потврђивању Протокола о изменама и допунама Конвенције о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података, у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Чланови Одбора оценили су да је Предлог закона о потврђивању Анекса I Споразума о економској и технолошкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан, у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао Ђорђе Комленски, председник Одбора, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Неђо Јовановић, Бојан Торбица, Јелена Жарић Ковачевић, Петар Петровић, Александра Мајкић, Весна Марковић, Србислав Филиповић и др Балинт Пастор.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Среда, 26. фебруар 2020. | 148. седница Одбора за уставна питања и законодавство 26.02.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
субота, 1. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја