Уторак, 18. фебруар 2020.

145. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници одржаној, 18. фебруара, чланови Одбора размотрили су предложене законе дневног реда Двадесет петог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.


Одбор је оценио да су Предлог закона о меморијалном центру „Старо сајмиште“, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Зајам за уговарање страног пројекта о изградњи) за Пројекат изградње топловода Обреновац - Нови Београд, између кинеске Еxport-Import банке, као зајмодавца и Републике Србије, коју заступа Влада Републике Србије поступајући преко Министарства финансија, као зајмопримца и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о узајамном признавању квалификованих услуга од поверења које се пружају у Републици Србији и Републици Северној Македонији, које је поднела Влада, у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Такође, Одбор је оценио да у складу са Уставом и правним системом Републике Србије и Предлог закона о потврђивању Споразума о слободној трговини између Републике Србије, с једне стране и Евроазијске економске уније и њених држава чланица с друге стране, који је поднела Влада, као и Предлог закона о потврђивању додатог Протокола 6 о трговини услугама Споразума о измени и приступању Споразуму о слободној трговини у Централној Европи, који је поднела Влада.

У наставку седнице, чланови Одбора размотрили су и Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова, који је поднела народна посланица Катарина Ракић и оценили да је поднети Предлог у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комлески, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: доц. др Михаило Јокић, Весна Марковић, Александра Мајкић, др Драгана Баришић, Неђо Јовановић, Елвира Ковач, Јелена Жарић Ковачевић и Петар Петровић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 18. фебруар 2020. | 145. седница Одбора за уставна питања и законодавство 18.02.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
четвртак, 1. децембар

Цео календар догађаја