Среда, 29. јануар 2020.

141. седница за Одбора за уставна питања и законодавство

На седници, одржане 29. јануара, чланови Одбора размотрили су амандмане на предлоге закона који су на дневном реду Двадесетог ванредног заседања Народне скупштине у Једанаестом сазиву.


На Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи поднето је 63 амандмана, а Одбор је оценио да су сви поднети амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, народни посланици поднели су 17 амандмана, а Одбор је оценио да су сви осим једног у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о хидрографској делатности поднето је 12 амандмана, а Одбор је оценио да су сви сем једног, који је поднела народна посланица Ружица Николић на члан. 6 у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, поднето је 16 амандмана, а на Одбору је оцењено да су сви поднети амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају поднето 17 амандмана, а чланови Одбора установили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о измени Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности поднето је четири амандмана, а оцењено је да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о посебним поступцима ради реализације пројеката изградње и реконструкције линијских инфраструктурних објеката од посебног значаја за Републику Србију поднето је 58, а Одбор је установио да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о Регистру просторних јединица и Адресном регистру, поднето је 34 амандмана, а чланови Одбора оценили су да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о претварању права коришћења у право својине на грађевинском земљишту уз накнаду, поднето је 15 амандмана, а Одбор је оценио да су сви поднети амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о тржишту капитала поднето је шест амандмана, за које је оцењено да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије, док је на Предлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова 2021. године, поднето је 40 амандмана, за које је оцењено да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора Весна Марковић, Весна Николић Вукајловић, Бојан Торбица, др Балинт Пастор, Јелена Жарић Ковачевић, Петар Петровић, Милена Ћорилић и Александар Марковић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Среда, 29. јануар 2020. | 141. седница Одбора за уставна питања и законодавство 29.01.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5