Понедељак, 20. јануар 2020.

138. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници, одржаној 20. јануара 2020. године, чланови Одбора размотрили су више предлога закона, који су уврштени на дневни ред Деветнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву, у начелу.


Чланови Одбора су оценили да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије Предлог закона о изменама и допунама Закона о националном оквиру квалификација Републике Србије, Предлог закона о жиговима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања, Предлог закона о изменама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању, Предлог закона о изменама и допунама Закона о дуалном образовању, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске о статусу Француске школе у Београду, Предлог закона о потврђивању Маракешког уговора за омогућавање приступа објављеним делима од стране лица која су слепа, слабовида или на други начин онемогућена да користе штампане материјале, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о сарадњи у области образовања, науке и технологије, које је поднела Влада Републике Србије.

Такође, Одбор је оценио да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури, Предлог закона о архивској грађи и архивској делатности и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о предаји Петербуршког листа Мирослављевог јеванђеља Републици Србији и слика Николаја Константиновича Рериха Руској Федерацији, које је поднела Влада.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Неђо Јовановић, Весна Вукајловић Николић, Бојан Торбица, Јелена Жарић Ковачевић, Петар Петровић, Крсто Јањушевић, Александра Мајкић, Весна Марковић, др Балинт Пастор и Милена Ћорилић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 20. јануар 2020. | 138. седница Одбора за уставна питања и законодавство 20.01.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја