Уторак, 12. новембар 2019.

128. седница Одбора за уставна питања и законодавство

Чланови Одбора за уставна питања и законодавство су, на седници од 12. новембра 2019. године, размотрили предлоге закона који су предложени за дневни ред Пете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2019. години.


Одбор је размотрио Предлог закона о изменама и допунама Закона о путним исправама, Предлог закона о потврђивању Споразума о измени Споразума о оперативној и стратешкој сарадњи између Републике Србије и Европске полицијске канцеларије, Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије и Министарства за унутрашњу безбедност Сједињених Америчких Држава о унапређењу сарадње у циљу спречавања путовања терориста и борбе против незаконитих миграција, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Агенције Европске уније за сарадњу у спровођењу закона о упућивању официра за везу, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Тунис о замени и коришћењу возачких дозвола, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Бугарске о сарадњи у области заштите од природних и изазваних катастрофа и Предлог закона о потврђивању Споразума између влада држава учесница Црноморске економске сарадње (BSEC) о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе и Допунског протокола уз Споразум између влада држава учесница Црноморске економске сарадње (BSEC) о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе.

Седници је присуствовала представник предлагача, Маја Јестовић из Министарства унутрашњих послова, а чланови Одбора оценили су да су предложени закони у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Милена Ћорилић, Јелена Жарић Ковачевић, Весна Марковић, Александра Мајкић, Крсто Јањушевић, др Балинт Пастор, Србислав Филиповић и Петар Петровић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 12. новембар 2019. | 128. седница Одбора за уставна питања и законодавство 12.11.2019Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
четвртак, 18. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја