Понедељак, 7. октобар 2019.

125. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници Одбора, одржаној 7. октобра, размотрени су амандмани на предлоге закона дневног реда Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2019. години.


На Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину, поднето је 14 амандмана. Одбор је оценио да нису у складу са Законом о буџетском систему амандмани које је на члан 1. и члан 7. поднео народни посланик проф. др Миладин Шеварлић, као ни амандмани које је на члан 1. и члан 7. са исправком, поднео народни посланик Маријан Ристичевић, те је оцењено да ти амандмани нису у складу са Уставом и правним системом Републике Србије. Одбор је оценио да су остали амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, поднето је 19 амандмана, за које је Одбор оценио да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност, поднето је 15 амандмана. Одбор је оценио да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о контроли државне помоћи, поднет је 31 амандман. Одбор је оценио да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о рачуноводству, поднето је 36 амандмана. Одбор је оценио да су сви предложени амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о ревизији, поднето је 35 амандмана, за које је одбор оценио да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о осигурању депозита, поднето је 30 амандмана. Одбор је оценио да амандман на члан 11. који је поднео народни посланик Томислав Љубеновић, није у складу са Уставом и правним системом Републике Србије. Према оцени Одбора преостали амандмани су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о отвореним инвестиционим фондовима са јавном понудом, поднето је 28 амандмана, а Одбор је оценио да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о алтернативним инвестиционим фондовима, поднето је 35 амандмана. Одбор је оценио да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су следећи чланови заменици чланова: Александра Мајкић, др Драгана Баришић, Неђо Јовановић, Србислав Филиповић, Крсто Јањушевић, др Балинт Пастор, Јелена Жарић Ковачевић и Милена Ћорилић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 7. октобар 2019. | 125. седница Одбора за уставна питања и законодавство 07.10.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
среда, 2. децембар

Цео календар догађаја