Уторак, 28. децембар 2021.

12. седницa Oдбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

На седници Одбора одржаној 28. децембра 2021. године, чланови Одбора разматрали су Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, у начелу, Предлог закона о потврђивању Споразума о условима за слободан приступ тржишту рада на Западном Балкану и Предлог закона о потврђивању Споразума о повезивању шема електронске идентификације грађана Западног Балкана.


Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, образложила је представница Министарства за бригу о породици и демографију Александра Чамагић. Истакла је да одредбе овог закона представљају део укупне друштвене бриге о деци и доприносе побољшању услова за задовољавање основних потреба деце, дају посебан подстицај за рађање деце и пружају подршку материјално угроженим породицама.

Одбор је након краће дискусије предложио Народној скупштини да прихвати поменути Предлог закона.

Предлог закона о потврђивању Споразума о условима за слободан приступ тржишту рада на Западном Балкану образложила је представница Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Гаврановић, а чланови Одбора су већином гласова предложили Народној скупштини да прихвати Предлог закона.

Предлог закона о потврђивању Споразума о повезивању шема електронске идентификације грађана Западног Балкана образложио је представник Министарства трговине, туризма и телекомуникација Сава Савић, чланови Одбора су већином гласова предложили Народној скупштини да прихвати Предлог закона.

Седници је председавао председник Одбора Радован Тврдишић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Миланка Јевтовић Вукојичић, Радован Арежина, Владимир Граховац, Јосип Броз, др Емеше Ури, Весна Кришанов, Милосав Милојевић, Весна Кнежевић, Бранимир Спасић, Биљана Јаковљевић и Ана Миљанић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 28. децембар 2021. | 12. седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва 28.12.2021.



Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2