Уторак, 4. јул 2006.

117. седница Законодавног одбора

Законодавни одбор Народне скупштине Републике Србије је, на седници одржаној 4. јула 2006. године, у начелу прихватио Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана.Законодавни одбор Народне скупштине Републике Србије је, на седници одржаној 4. јула 2006. године, у начелу прихватио Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана. На овај Предлог закона поднето је 38 амандмана. Сви су, по оцени Законодавног одбора, правно могући.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање народни посланици су поднели 15 амандмана. Законодавни одбор је предложио Народној скупштини Републике Србије да одбије три амандмана, док је 13 оцењено као правно могуће.

На седници су у начелу размотрени предлози закона о изменама и допунама Закона о уџбеницима и другим наставним средствима и Закона о радиодифузији. На ове законске предлоге нису поднети амандмани.

Законодавни одбор је оценио да је 22 амандмана на Предлог закона о платама државних службеника и намештеника правно могуће, док је Народној скупштини предложио да седам амандмана одбије. Законодавни одбор је извршио правно-техничку редакцију Предлога закона о платама државних службеника.

На Предлог закона о личној карти поднето је 19 амандмана и сви су оцењени као правно могући.

На Предлог закона о пољопривредном земљишту народни посланици су поднели 42 амандмана. Народни посланик Мика Влаовић је повукао два амандмана, док је осталих 40 оцењено као правно могуће.

Законодавни одбор је констатовао да је један амандман на Предлог закона о органској производњи и органским производима поднет неблаговремено, док је осталих пет амандмана оцењено као правно могуће.

На Предлог закона о финансирању локалне самоуправе поднето је 47 амандмана. Одбор је предложио Народној скупштини да се 12 амандмана одбије, док су остали амандмани оцењени као правно могући.

Сви амандмани поднети на Предлог закона о слободним зонама и на Предлог закона о девизном пословању оцењени су као правно могући. Народни посланици су на Предлог закона о слободним зонама поднели 47 амандмана, а на Предлог закона о девизном пословању 20 амандмана. Законодавни одбор је извршио правно-техничку редакцију на Предлог закона о девизном пословању.

Одбор је предложио Народној скупштини да одбије два амандмана поднета на Предлог закона о допуни Закона о платном промету.

По оцени Законодавног одбора 10 амандмана, поднетих на Предлог закона о превозу у друмском саобраћају, правно су могући.

На седници је, у начелу и у појединостима, размотрен Предлог закона о ратификацији Уговора о оснивању енергетске заједнице између Европске заједнице и Републике Албаније, Републике Бугарске, Босне и Херцеговине, Републике Хрватске, Бивше југословенске Републике Македоније, Републике Црне Горе, Румуније, Републике Србије и Привремене Мисије Уједињених нација на Косову у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Законодавни одбор је предложио Народној скупштини да се сва четири амандмана, поднета на овај Предлог закона, одбију.

Законодавни одбор је размотрио и Предлог закона о давању гаранције Републике Србије немачкој финансијској организацији KFW по задужењу ЈП „Електропривреда Србије“ (Рехабилитација Хидроелектране Бајина башта). Предлог Законодавног одбора је да један амандман, поднет на овај Предлог закона, буде одбијен.

На седници Законодавног одбора једногласно је прихваћен Предлог закона о престанку важења Закона о оснивању Новинско-издавачке установе „Братство“.

Седницом је председавао председник Законодавног одбора Милош Алигурдић, а присуствовали су представници Министарства финансија, Министарства просвете и спорта, Министарства за капиталне инвестиције и директор Републичког секретаријата за законодавство Зоран Балиновац.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја