26. јул 2023. Учесници 11. седнице Одбора за контролу служби безбедности

26. јул 2023. Учесници 11. седнице Одбора за контролу служби безбедности

Среда, 26. јул 2023.

11. седница Одбора за контролу служби безбедности

Одбор за контролу служби безбедности одржао је, 26. јула 2023. године, 11. седницу Одбора.


На седници која је била затворена за јавност Одбор је разматрао и усвојио редован Извештај о раду Војнобезбедносне агенције.

Чланови Одбора оценили су да је представљени Извештај детаљан, квалитетан и пружа свеобухватан увид у рад и резултате Војнобезбедносне агенције у извештајном периоду. Констатовано је да је у извештајном периоду Војнобезбедносна агенција успела да обезбеди реализацију планираних и ванредних задатака и да у оквиру својих надлежности, на законит начин и у складу са својим овлашћењима, успешно реализује безбедносну и контраобавештајну заштиту Министарства одбране и Војске Србије.

Војнобезбедносна агенција обезбедила је правовремено откривање и процењивање индикатора могућег и непосредног угрожавања безбедности система одбране и предузимање ефикасних мера контраобавештајне и безбедносне заштите. Квалитет прикупљених података оперативним радом омогућио је адекватно процењивање стања и догађаја, руковођење и предузимање превентивних и других мера заштите Министарства одбране и Војске Србије од свих извора угрожавања.

Чланови Одбора констатовали су да су у извештајном периоду оперативним радом прикупљени значајни подаци о делатности и намерама носилаца ризика и претњи, као и да је Војнобезбедносна агенција предузимала ефикасне мере контраобавештајне и безбедносне заштите и правовремено и квалитетно информисала надлежне органе и органе руковођења и командовања у Министарству одбране и Војсци Србије ради предузимања мера из њихове надлежности.

Поздрављена је међуагенцијска сарадња, као и сарадња служби безбедности са другим државним органима али и са страним партнерским службама. Ова сарадња доприноси благовременом откривању ризика по безбедност Републике Србије и правовременом предузимању ефикасних мера на њиховом отклањању.

Седници је председавао мр Игор Бечић, председник Одбора, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Невена Ђурић, Владан Заграђанин, Никола Драгићевић, Јасмина Обрадовић и Александар Марковић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
четвртак, 30. новембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја