Четвртак, 23. јануар 2020.

104. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су, на седници од 23.јануара, размотрили више предлога аката које ће народни посланици разматрати на Двадесетом ванредном заседању у Једанаестим сазиву.


Одбор је прихватио предлог председнице Одбора др Александре Томић да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 7. дневног реда седнице.

Чланови Одбора размотрили су, у начелу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о тржишту капитала и Предлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова 2021. године, као и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат за конкурентну пољопривреду) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Додатно финансирање за Пројекат унапређење земљишне администрације у Србији) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Уговора о кредиту између Републике Србије (као Корисника кредита) и T.C. Ziraat Bankasi A.S. и Denizbank A.S. (као Давалаца кредита), Предлог закона о потврђивању Уговора о гаранцији (Набавка возних средстава за Србија Воз) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој и Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 2009 (2019) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за пројектни зајам за изградњу нове Универзитетске дечје клинике, Тиршова 2 у Београду.

Предложене законе образложили су представници предлагача, Јелена Танасковић, државна секретарка Министарства финансија, Снежана Лакчевић, помоћник директора Републичког завода за статистику и Бојан Живковић, помоћник директора Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а Одбор је након расправе све предлоге прихватио.

Одбор је на седници одлучио да из скупштинске процедуре повуче Предлог одлуке о давању сагласности на Измене појединих расхода без промене укупних расхода и укупних прихода Финансијског плана Регулаторног тела за електронске медије за 2019. годину, који је упутио Народној скупштини 2. децембра 2019.године.

Седници је председавала председница Одбора др Александра Томић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Зоран Бојанић, Србислав Филиповић, Соња Влаховић, Момо Чолаковић, Оливера Пешић, Золтан Пек, Александар Стевановић, Горан Ковачевић, доц. др Иван Бауер и др Милорад Мијатовић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 23. јануар 2020. | 104. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу јавних средстава 23.01.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја