11. jaнуар 2014. У Народној скупштини обележен дан Републике Српске

11. jaнуар 2014. У Народној скупштини обележен дан Републике Српске

Субота, 11. јануар 2014.

У Народној скупштини обележен дан Републике Српске

Сусретом председника Народне скупштине др Небојше Стефановића и Народне скупштине Републике Српске мр Игора Радојичића, чланова одбора за културу, образовање и науку оба парламента, као и концертом Бањалучке филхармоније, хора "Обилић" и АКУД „Бранко Крсмановић“ , у Дому Народне скупштине свечано је обележен Дан Републике Српске.


„Концерт који нам дарује Бањалучка филхармонија доказ је да су неке вредности изнад времена и тренутних интереса. Оно чему треба и даље да тежимо је да између Београда и Бањалуке очувамо мостове сарадње које смо градили, јер као што је рекао Иво Андрић : “Мостове је мудрије користити, него заобилазити“, нагласио је председник др Стефановић, честитајући свим грађанима Републике Српске двадесет другу годишњицу оснивања.

Председник парламента Републике Српске мр Игор Радојичић, рекао је да Републикa Српска траје 22 године, јер је то воља грађана, оверена међународним Дејтонским споразумом, а везе између Србије и Републике Српске окарактерисао, не само као стратешке, политичке и економске, већ и као животне и људске.

Обраћајући се присутнима председници два парламента су се сложили да су односи Србије и Републике Српске на високом нивоу, али да увек има простора за њихово унапређење, поготово у сфери парламентарне сарадње.

Концерт под називом „Концерт на дар“ оркестра Бањалучке филхармоније , хора "Обилић" и АКУД „Бранко Крсмановић“ одржан је у централном холу Дома Народне скупштине и на њему је, измећу осталог изведен „Словенски марш“, „Тамо далеко“, „Марш на Дрину“.

Изјаве председника Народне скупштинe др Небојше Стефановића и председника Народне скупштине Републике Српске мр Игора Радојичића, можете погледати овде.

Смимак концерта можете погледати овде.