Среда, 29. фебруар 2012.

Сто педесет осма седница Законодавног одбора

На седници одржаној 29. фебруара, Законодавни одбор размотрио је амандмане на осам предлога закона: о давању гаранције Републике Србије у корист Societe General Banka Srbija ad Beograd, Erste GCIB Finance I B.V. Amsterdam, Unicredit Bank Srbija a.d. Beograd и Aик банке а.д.Ниш по задужењу Галенике а.д. Београд,


о давању гаранције Републике Србије у корист Комерцијалне банке а.д. Београд по задужењу Акционарског друштва за ваздушни саобраћај „ЈАТ AIRWAYS " а.д. Београд, о давању гаранције Републике Србије у корист Unicredit Srbija a.d. Beograd за изградњу анекса хангара 2, довођење у радну функцију одржавања и оправке за већ освојени тип авиона BOEING 737 NG и опремање у циљу освајања одржавања и оправке авиона типа AIRBUS 320 по задужењу „JAT-TEHNIKA" д.о.о. Београд, о давању гаранције Републике Србије у корист Hypo Alpe-Adria Bank a.d. Beograd и Societe Generale banka Srbija a.d. Beograd за измиривање обавеза Грађевинске дирекције Србије д.о.о. Београд, по основу уговора о кредиту за изградњу стамбено-пословних објеката на локацији касарне „Степа Степановић" у Београду, о давању гаранције Републике Србије укорист „Japan International Cooperation Agency" по задужењу Јавног предузећа „Eлектропривреда Србије", Београд, о потврђивању Уговора о гаранцији између Републике Србије и Европске инвестиционе банке „Град Београд мост на Сави/А, Град Београд мост на Сави/Б и прилазни путеви", о потврђивању Уговора о гаранцији (ЕПС пројекат за мале хидроелектране) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој и о потврђивању Споразума о зајму између Владе Републике Србије као зајмопримца и Владе Републике Азербејџан као зајмодавца за финансирање изградње деоница Љиг-Бољковци, Бољковци-Таково и Таково-Прељина аутопута Е-763 у Републици Србији.
Одбор је, као недозвољене, одбацио амандмане којим се тражи брисање члана 1. у свим наведеним законима, а остале амандмане је оценио као правно могуће.
У наставку рада, Законодавни одбор размотрио је Предлог за доношење аутентичног тумачења члана 231. Закона о пензијском и инвалидском осигурању, који је поднео народни посланик Милан Аврамовић, као и три предлога за доношење аутентичног тумачења, које је поднео народни посланик Петар Петровић, a односи се на одредбе члана 232. Законика о кривичном поступку, одредбе члана 398/а Закона о предузећима и одредбе члана 366. став 3. Закона о привредним друштвима.
Чланови Одбора су одлучили да ресорним министарствима упуте захтев да о овим предлозима припреме мишљења и да након тога Законодавни одбор заузме став.
Седници је председавао председник Одбора Влатко Ратковић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31