Четвртак, 16. јун 2011.

Члан Одбора за одбрану и безбедност Влајко Сенић учествовао на округлом столу „Стратешко управљање у теорији и пракси“

Влајко Сенић, члан Одбора за одбрану и безбедност, учествовао је данас на округлом столу „Стратешко управљање у теорији и пракси“, у организацији Министарства унутрашњих послова и Центра за демократску контролу оружаних снага (DCAF), одржаном у Дому Народне скупштине.


Сенић је, у уводном излагању, истакако да је стратешко управљање веома важно за сваки систем и организацију и да је то процес који се одвија континуиранo. За Министарство унутрашњих послова значајна је подршка међународних партнера у развоју капацитета за стратешко управљање, али је суштина да Министарство кроз већи буџет успостави самоодржив систем, оценио је Сенић, и упозорио на чињеницу да се сваке године смањују буџетска давања за Министарство унутрашњих послова. Улагање у кадрове и стратешко планирање не треба посматрати као трошак, већ као инвестицију. У том смислу, Министарство треба да, у сарадњи са Народном скупштином учини већи притисак за већа буџетска издвајања за Министарство унутрашњих послова, навео је Сенић.

У наставку округлог стола, одржан је приказ пројекта „Развој капацитета за стратешко управљање у Министарству унутрашњих послова“, а затим су уследиле две сесије на којима је вођена дискусија о стратешком управљању у јавној управи, са искуствима земаља Европске уније и региона и о значају континуираног образовања за развој капацитета за стратешко управљање и за развој каријере, са приказом концепта специјалистичких обука у Министарству унутрашњих послова.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30