1. март 2016. Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

1. март 2016. Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Уторак, 1. март 2016.

Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Прву седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години за уторак, 1. март 2016. године, са почетком у 10 часова.


На почетку седнице, државну химну Републике Србије „Боже правде“ извео је хор „Чаролија“ из Београда.

Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Анамарија Вичек, Нада Лазић, Жика Гојковић, Риза Халими, Благоје Брадић, Звонимир Стевић, Гордана Чомић и Жарко Мићин затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је утврдила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, који је поднела Влада;

2. Предлог аутентичног тумачења одредби члана 52. став 1, члана 29. став 1, члана 30. став 2. и члана 50. став 2. тачка 1) Закона о приватизацији, који је поднео Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине;

3. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства;

4. Предлог одлуке о разрешењу функције председника Првог основног суда у Београду, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу;

5. Предлог одлуке о престанку функције председника Прекршајног суда у Крушевцу, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу;

6. Предлог одлуке о разрешењу функције председника Прекршајног суда у Јагодини, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу;

7. Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднео народни посланик Зоран Бабић,

8. Листа кандидата за избор чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије који је поднео Одбор за културу и информисање;

9. Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, који је поднела Влада и

10. Предлог одлуке о престанку функције члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика мр Игор Бечића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице, а предложене законе и друге акте народним посланицима образложиле су представнице предлагача, потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички и Мирјана Ивић испред Високог савета судства.

До краја дана Народна скупштина обавила је заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

Другог дана рада, 2. марта, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2016. години, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић, одредио је четвртак, 3. март 2016. године, са почетком у 13 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда седнице.

Дан за гласање

Народна скупштина је у Дану за гласање, 3. марта, већином гласова народних посланика усвојилаПредлог закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, који је поднела Влада иПредлог аутентичног тумачења одредби члана 52. став 1, члана 29. став 1, члана 30. став 2. и члана 50. став 2. тачка 1) Закона о приватизацији, који је поднео Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине.

Већином гласова усвојен је Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства; Предлог одлуке о разрешењу функције председника Првог основног суда у Београду, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу иПредлог одлуке о престанку функције председника Прекршајног суда у Крушевцу, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу. Народни посланици усвојили су и Предлог одлуке о разрешењу функције председника Прекршајног суда у Јагодини, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, као иПредлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднео народни посланик Зоран Бабић.

Народна скупштина је са листа кандидата за избор чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије који је поднео Одбор за културу и информисање, изабралаАлександру Јанковић, која је предложена од стране цркви и верских заједница.

Већином гласова усвојени су и Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, који је поднела Влада иПредлог одлуке о престанку функције члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Народна скупштина је у Дану за гласање одлучивала о повредама Пословника, на којe су током заседања указивали народни посланици, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, у целини

2. Предлог аутентичног тумачења одредби члана 52. став 1, члана 29. став 1, члана 30. став 2. и члана 50. став 2. тачка 1) Закона о приватизацији

3. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

4. Предлог одлуке о разрешењу функције председника Првог основног суда у Београду

5. Предлог одлуке о престанку функције председника Прекршајног суда у Крушевцу

6. Предлог одлуке о разрешењу функције председника Прекршајног суда у Јагодини

7. Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије

8. Листа кандидата за избор чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије

9. Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге

10. Предлог одлуке о престанку функције члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда заседања, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Прву редовну седницу Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
субота, 28. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја