Уторак, 17. јануар 2017.

Осма седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

На седници одржаној 17. јануара, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Румуније о социјалној сигурности, које је поднела Влада, као и представке и предлоге грађана који су поднети Одбору.


Зоран Милошевић, в.д. помоћника министра при Министарству за рад, запошљавање и социјалну политику, образлажући Предлог, истакао је да ће се овим споразумом регулисати права и обавезе свих осигураника земаља потписница, а не само држављана тих земаља, из свих области социјалне заштите. Досадашњим споразумом, како је истакао, била је регулисана само област здравствене заштите. Када је реч о пензионом и инвалидском осигурању, Милошевић је навео да ће се овим предлогом омогућити да се стечени радни стаж осигураника, без обзира у којој је од држава потписница стечен, сабира и сразмерно томе исплаћује. Што се здравствене заштите тиче, Милошевић је додао да Споразум омогућава да свим осигураницима, осим запосленима у ДКП или упућеним лицима који остају у надлежности државе која их упућује, трошкове сноси земља послодавац.

Чланови Одбора су након образложења представника предлагача, већином гласова усвојили Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Румуније о социјалној сигурности.

У наставку седнице, након кратке дискусије, Одбор је усвојио Извештај Радне групе о размотреним представкама и предлозима грађана, поднетим од децембра 2016. године, до дана одржавања ове седнице.

Одбор је, већином гласова, усвојио и предлог да члан Одбора Миланка Јевтовић Вукојичић буде кандидат Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва за члана Комисије за контролу извршења кривичних санкција.

Седници је председавала председница Одбора др Весна Ракоњац, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Миланка Јевтовић Вукојичић, Александра Малетић, прим. др Бранимир Ранчић, прим. др Владо Бабић, Бојан Торбица, Весна Николић Вукајловић, др Предраг Јеленковић, Горица Гајић, Марија Јањушевић, Татјана Мацура и Александра Мајкић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 17. јануар 2017. | Осма седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва 17.01.2017.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
субота, 1. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја