Четвртак, 8. новембар 2007.

Осма седница Одбора за здравље и породицу

Чланови Одбора за здравље и породицу, на седници одржаној 8. новембра, упознали су се са процесом оснивања Лекарске коморе Србије и Стоматолошке коморе Србије.Чланови Одбора за здравље и породицу, на седници одржаној 8. новембра, упознали су се са процесом оснивања Лекарске коморе Србије и Стоматолошке коморе Србије.

Седници је председавала председник Одбора Снежана Стојановић-Плавшић, а седници су присуствовали Драган Морача, државни секретар Министарства здравља и Татјана Радосављевић, директор Лекарске коморе Србије.

Држани секретар Министарства здравља Драган Морача информисао је Одбор о законској регулативи оснивања комора у Србији, истакавши да је Стоматолошка комора Србије последња формирана, услед несугласица и неслагања чланова Коморе. Избори за органе Стоматолошке коморе су завршени, усвојен је Статут, према коме је Скупштина коморе изабрала директора. С обзиром да је Комора самостална и независна организација, која има статус правног лица, Министарство здравља не може да утиче и мења њене одлуке, осим у случајевима када је прекршен Закон о коморама.

Директор Лекарске коморе Србије Татјана Радосављевић представила је члановима Одбора програм рада Лекарске коморе, као и основна начела и циљеве њеног рада. Она је информисала чланове Одбора о досадашњим резултатима рада и формирању регионалних лекарских комора у Србији.

У наставку рада чланови Одбора су разменили мишљења о поштовању закона приликом формирања Стоматолошке и Лекарске коморе Србије, поштовању закона при избору директора Стоматолошке коморе Србије, потреби формирања регионалних стоматолошких комора у Србији, систематизацији Лекарске коморе Србије и финансирању комора.

Одбор је по окончању расправе донео Закључак да затражи од Министарства здравља да у писаној форми достави Одбору за здравље и породицу свој став о законитости поступка избора органа Стоматолошке коморе Србије.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја